|

Nyheter

Tirsdag 07. Februar 2023 00:21:45

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Bitcoin-comeback

2022 er endelig over og kryptomarkedet har virkelig fått testet seg med et av de verste bear-markeder som er registrert. Året hadde en topp på rundt 48 500 dollar og en bunn på 15 500 dollar. Den globale økonomien er preget av ettervirkninger fra pandemien, krig, uro og inflasjon. Dette har hatt en stor innflytelse på kryptomarkedet. Flere aktører innen krypto har kjent på dette, og enkelte klarte seg ikke gjennom året. Her er en oversikt over selskapene som ikke kom seg gjennom 2022:

  • Voyager Digital
  • Celsius
  • BlockFi
  • FTX
  • Three Arrows Capital
  • TerraUSD/Luna

Nå kan det se ut som stormen har roet seg. Januar 2023 skyter Bitcoin fart og gjør unna den beste Januar måned siden 2013, med en økning på rett over 44%!

Twitter med flere kryptofunksjoner

Twitter har i stillhet lagt til over 30 nye kryptovalutaer på sin nye prissøkefunksjon. Tweet eller søk etter kryptovalutaen du ønsker med "$" foran navnet for å se livekurs. MATIC, LTC, SOL og DOGE er noen av de som er lagt til. Twitter jobber også med et betalingsverktøy som kun skal støtte fiat, men Elon Musk har nevnt at det vil bygges for å potensielt støtte forskjellige kryptovalutaer i fremtiden.

Flere kvinner hopper på kryptotoget

eToro har gjennomført en undersøkelse der det kommer frem at det har vært en betydelig økning av kvinner mellom 18-34 som holder kryptovaluta. Det ble undersøkt rundt 10 000 retail-investorer i 13 land. Data viser at det var en økning fra 29% i tredje kvartal 2022 til 34% i fjerde kvartal 2022. I følge eToro kan dette antyde at kryptovaluta "lykkes der tradisjonelle finansmarkeder noen ganger har sviktet".


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Internt arbeid

Nå har vi jobber med interne systemer og funksjoner i langt tid, og ting begynner å falle på plass. Vi jobber nå på spreng med å sette en endelig dato for en større oppdatering på hele plattformen. Dette blir trolig i Februar eller Mars. Endringene som kommer med denne oppdateringen vil effektivisere mange deler av plattformen, deriblant innskudd og uttak.

Vi gleder oss å ta fatt på mer synlige og spennende kunde-rettede oppdateringer videre i 2023.


Månedens tall

Kunder

897 +27

Handler

1K+ +38%

Volum

1.75M+ -18%


Månedens tips

Bitcoin- og kryptodokumentarer

Denne måneden vil vi tipse om interessante og spennende dokumentarer om Bitcoin og kryptovaluta. Her er en liten liste over forskjellige Bitcoin-dokumentarer som er verdt å få med seg!

  • The Rise and Rise of Bitcoin (2014)
  • Bitcoin: The End of Money as We Know It (2015)
  • Banking on Bitcoin (2016)
  • Magic Money: The Bitcoin Revolution (2017)
  • Cryptopia: Bitcoin, Blockchains and the Future of the Internet (2018)
Mandag 09. Januar 2023 18:53:03

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Michael Saylor

MicroStrategy fyller på med 2 500 BTC og holder nå totalt 132 500 BTC, med en snittpris på 30 397 dollar per Bitcoin. Selskapet skal også ha solgt 704 Bitcoin den 22. Desember. Selskapet har også planer om å legge til Bitcoin lightning network i løpet av 2023.

FTX-kollapsen

Blockchain-analyseselskapet Chainalysis har sammenlignet FTX-kollapsen med tidligere store kryptokollapser i 2022. Da fant de at kollapsen av Three Arrows Capital og Celsius så ukentlig realisert tap på 33 milliarder dollar, og var den største i 2022. Kollapsen av Terra USD så en topp på 20.6 milliarder dollar i tap. FTX-kollapsen nådde en topp på 9 milliarder dollar i tap, og var overraskende liten i forhold til de to andre.

Twitter

Hvis du søker etter "$Bitcoin", "BTC pris" eller "Bitcoin" vil du nå se Bitcoin-prisen live på Twitter. Det samme gjelder også for Ethereum. Twitter-sjef Elon Musk nevnte at den nye funksjonen er en av mange produktforbedringer som kommer til finans-twitter fremover.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Internt arbeid

I tiden fremover vil vi i hovedsak fokusere på internt arbeid på plattformen. Det blir derfor trolig færre synlige oppdateringer i tiden fremover. Dette er likevel viktig arbeid som vil bedre kvaliteten på plattformen over tid. Vi håper å komme med flere nye og spennende oppdateringer i løpet av 2023.


Månedens tall

Kunder

870 +14

Handler

750+ -46%

Volum

2.2M+ -42%


Månedens tips

Overfør Litecoin (LTC) for å spare tid og penger

Hvis du skal overføre midler til et annet sted for å veksle de til noe annet kan det lønne seg å overføre det som Litecoin (LTC).

Litecoin er som regel både raskere og billigere å overføre enn Bitcoin, og er som regel mye billigere enn Ethereum.

Teoretisk sett er kanskje USD Coin (USDC) det beste å overføre i forhold til prisbevegelse og prisglidning ved handel, men USD Coin er også mye dyrere å overføre (mining-avgift). I skrivende stund koster det ca. 3.00 USDC (ca. 30.00 NOK) å overføre USD Coin, mens Litecoin bare koster ca. 0.0001 LTC (ca. 0.08 NOK). Det er 375 ganger billigere!

Hvis du sender store beløper så spiller kanskje ikke dette så stor rolle, men hvis du sender 100 NOK å må betale 30 NOK i avgift, så er dette en stor forskjell.

Når du har mottatt midlene der du har sendt de kan du veksle dette til det du ønsker. Kanskje får du litt mer siden du overførte med Litecoin!

Torsdag 08. Desember 2022 02:30:56

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

FTX konkurs

FTX var en av de største kryptoselskapene i verden, som har hatt en enorm vekst de siste årene. I November, over en periode på omtrent 10 dager, kollapset selskapet på grunn av en likviditetsskvis. Kort tid etter kom Binance, verdens største kryptobørs, med et forslag til en redningspakke. Binance trakk imidlertid tilbudet dagen etter, etter å ha sett nærmere på tallene til FTX. FTX begjærte seg konkurs 11. November. Noen timer etter kunngjøringen ble FTX også hacket. Hackerne kan ha stjålet rundt 500 millioner dollar. Privatpersoner og aktører over hele verden har reagert med sjokk og vantro etter hendelsen. Kryptomarkedet gikk også signifikant ned.

BlockFi konkrus

Kryptoaktøren BlockFi søkte konkursbeskyttelse 28. November. BlockFi fikk en redningspakke av FTX etter krisen BlockFi hadde i Juni. BlockFi hadde derfor stor eksponering mot FTX. BlockFi har stoppet alle innskudd og uttak, og meldte at kundenes krav vil bli behandlet gjennom konkursbeskyttelsen.

El Salvador - Nayib Bukele

El Salvador holder 2 381 BTC med en investering på 103 millioner dollar. Investeringen er ned ca. 39 millioner med dagens kurs. Nayib Bukele annonserte 16. November at El salvador skal kjøpe 1 BTC på daglig basis fra og med 17. November. Det er nesten tre måneder siden landet gjorde sin forrige BTC-handel.

Ny rekord i antall Bitcoin-"wholecoinere"

Tross store uroligheter i marked fortsetter Bitcoin-adresser som holder mer en 1 BTC å vokse. Ifølge analyseselskapet Glassnode er det nå 950 000 adresser som eier på 1 BTC eller mer.


Sikkerhet hos Bitnord

I lys av hendelsene og urolighetene i kryptomarkedet den siste tiden ønsker vi å forsikre våre kunder med at noe lignende ikke kan skje med Bitnord.

Bitnord er en selvstendig aktør uten gjeld til eksterne investorer. Kundemidler, både kryptovaluta og norske kroner, brukes ikke til noe annet enn å være kundemidler. Med andre ord er midlene våre kunder oppbevarer på plattformen alltid hundre prosent likviditets-sikret. Alle våre kunder kunne tatt ut alt samtidig, og det ville ikke vært noe problem.

Innskutt kapital til selskapet er gjort av Bitnords grunnleggere, og denne kapitalen vil ansees som tapt ved eventuell nedleggelse eller konkurs. Kundemidler oppbevares også separert fra selskapets midler, og vil ikke være del av konkursboet.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Internt arbeid

I tiden fremover vil vi i hovedsak fokusere på internt arbeid på plattformen. Det blir derfor trolig færre synlige oppdateringer ut 2022. Dette er likevel viktig arbeid som vil bedre kvaliteten på plattformen over tid. Det er også mye spennende som kommer etter dette!


Månedens tall

Kunder

856 +18

Handler

1400+ +140%

Volum

3.8M+ +245%


Månedens tips

Sikker oppbevaring av kryptovaluta

Den tryggeste måten å lagre krypto på er med en hardware wallet (cold wallet). Cold wallets er wallets hvor nøklene er lagret på enheter som ikke er koblet til internett - dvs. offline.

Dette gjøres ofte på enheter som er spesialdesignet for å sikre kryptovaluta. Den mest brukte er Ledger. På denne kan du lagre over 5500 kryptovalutaer på en trygg måte. Skal du kjøpe en er det anbefalt og kjøpe den rett fra Ledger sin hjemmeside. Det er ikke kjempedyrt, og er overraskende lett å sette opp!

Du kan lese Bitnord sin guide om wallets her: https://bitnord.no/helpCenter/article/35.

Lørdag 05. November 2022 14:26:06

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Google med ny søkefunksjon

Google sin siste kryptofunksjon gjør det mulig å søke opp enkelte Ethereum-adresser for å se saldo sporet rett fra Google sin søkemotor. Det er mange Ethereum-adresser som ikke fungerer, så funksjonalitet er enn så lenge svært begrenset. Foreløpig er det kun Ethereum man kan søke på, Bitcoin fungerer ikke.

Elon musk - The Dogefather

Dogecoin skyter opp med langt over 100% etter at Elon Musk gikk ut med at kjøpet av Twitter var gjennomført. Elon Musk er en kjent for å stadig fronte Dogecoin. Mange investorer spekulerer nå i om Dogecoin kan få en rolle på Twitter-plattformen, eksempelvis bli en av kryptovalutaene man kan tipse andre med på Twitter.

Høyeste Bitcoin hash-rate

Bitcoin har nådd en ny hash-rate-rekord med over 266 exahashes per sekund (12. Oktober 2022). Hash-rate definerer hvor fort nettverket utfører en spesifikk oppgave som er sentral i mining (utvinning) av Bitcoin. Vanskelighetsgraden for å fullføre en blokk øker i takt med hash-raten på Bitcoin-nettverket. Lønnsomheten for å utvinne Bitcoin er nær det laveste nivået som har vært.

McDonald's tar i bruk Bitcoin som betalingsmiddel

Hurtigmatkjeden McDonald's som ligger i Lugano i Sveits har tatt i bruk Bitcoin som betalingsmiddel. Lugano er en by med ca. 63.000 mennesker og er i ferd med å bli et hotspot for kryptoadopsjon i Vest-Europa. Overføring av Bitcoin utføres med Lightning Network.

Nysgjerrig på hvordan man betaler med Bitcoin? Sjekk ut denne lille videosnutten fra Lugano! https://twitter.com/BitcoinMagazine/status/1576985578268418048


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Internt arbeid

I tiden fremover vil vi i hovedsak fokusere på internt arbeid på plattformen. Det blir derfor trolig færre synlige oppdateringer ut 2022. Dette er likevel viktig arbeid som vil bedre kvaliteten på plattformen over tid. Det er også mye spennende som kommer etter dette!


Månedens tall

Kunder

838 +26

Handler

580+ -28%

Volum

1.1M+ -52%


Månedens tips

Verveprogram

Har du fått med deg at Bitnord har verveprogram? For alle du verver får både du og personen du verver opptil 100 NOK!

Les mer på hjelpesenteret til Bitnord her: https://bitnord.no/helpCenter/article/34.

Tirsdag 04. Oktober 2022 19:39:14

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

MicroStrategy fyller på - igjen

MicroStrategy kjøpte 301 Bitcoin i September til en snittpris på 19.851 dollar. Selskapet holder nå ca. 0.62% av all Bitcoin som kommer til å bli laget (minet). Selskapet er den største eieren av Bitcoin i hele verden, og sitter nå på 130 000 BTC.

USAs sentralbank øker renten

Den amerikanske sentralbanken fortsetter renteøkning for tredje gang på rad. Dermed heves renten med 0.75% til intervallet 3.00 - 3.25%, sist den var så høy var i 2008. Sentralbanken venter at den underliggende inflasjonen vil nå det såkalte to-prosentmålet først i 2025. Det virket som om markedet allerede hadde priset dette inn, da det ikke slo ut noe særlig for Bitcoin-kursen.

Ethereum - The merge

15. September gikk endelig The merge live. Overgangen, eller oppdateringen, vil gjøre blokkjeden til Ethereum mer skalerbar, bærekraftig og sikrere. Oppgraderingen gikk som planlagt, uten problemer. Ifølge Ethereum vil overgangen fra Proof-of-Work (PoW) til Proof-of-Stake (PoS) redusere energiforbruket med 99.95%. Det tilsvarer at verdens energiforbruk reduseres med 0.2%.

Cardano - Vasil-oppgradering live

23. September startet Cardano sin oppgradering, Vasil. Denne oppgraderingen er en hard-fork som skal øke blokkjedens ytelese og redusere kostander. Det er også en oppdatering av programmeringsspråket til Cardano sine smartkontrakter som heter plutus. Cardano sin prisutvikling er ned ca 8-10% etter oppdateringen.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Internt arbeid

I tiden fremover vil vi i hovedsak fokusere på internt arbeid på plattformen. Det blir derfor trolig færre synlige oppdateringer ut 2022. Dette er likevel viktig arbeid som vil bedre kvaliteten på plattformen over tid. Det er også mye spennende som kommer etter dette!


Månedens tall

Kunder

812 +25

Handler

800+ +37%

Volum

2.3M+ +64%


Månedens tips

Indirekte spekulering i USD/NOK med USD Coin

Visste du at du veldig enkelt kan spekulere i USD/NOK gjennom USDC/NOK markedet hos oss?

USD Coin (USDC) er en stablecoin utviklet av Circle og har tilknytning til Coinbase. USDC har til hensikt å alltid ha samme verdi som den amerikanske dollaren (USD), slik at 1 USDC = 1 USD.

Hos oss kan du handle i markedet USDC/NOK, som da vil si at du indirekte handler dollar med norske kroner, og kan på denne måten spekulere i USD.

Vi har også planer om å legge til EURO Coin (EUROC) og en gull-token, som betyr at på sikt vil du kunne spekulere i USD, EURO og gull på en enkel måte hos oss.