Nyheter

Nyhetsoppdatering #33 Mai 2024

Tirsdag 11. Juni 2024 17:34:45

Kort om markedet denne måneden

Bitcoin ETF-markedet

Den siste tiden har det vært flere betydelige hendelser innen Bitcoin ETF-markedet. BlackRock's Bitcoin ETF (iBIT) opplevde nylig sin første dag med utstrømming. Det vil si at flere investorer solgte sine andeler enn kjøpte. Dette skjedde til tross for at fondet tidligere hadde sett jevn vekst siden lanseringen. Samtidig har BlackRock's iBIT overtatt Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) som den største Bitcoin ETFen.

I kontrast til BlackRock's suksess har Hong Kong's spot-baserte Bitcoin og Ether ETFer hatt utfordringer med å få fotfeste blant investorer. Til tross for å operere i et stort finansmarked, har disse ETFene slitt med å tiltrekke seg betydelig kapital og interesse per dags dato.

MicroStrategy lanserer ny identitetsløsning basert på Bitcoin

MicroStrategy, et selskap kjent for å eie mye Bitcoin, har lansert en ny løsning for digitale identiteter som bruker Bitcoin-nettverket. Løsningen heter MicroStrategy Orange og ble presentert 1. mai.

MicroStrategy Orange kan lagre opptil 10 000 digitale identiteter i én Bitcoin-transaksjon. Hensikten er å lage sikre og pålitelige identiteter uten å bruke mellomledd. En av applikasjonene, "Orange For Outlook", gjør det mulig å signere e-poster digitalt slik at mottakeren kan være sikker på hvem avsenderen er. MicroStrategy planlegger å utvide løsningen til å inkludere meldingsplattformer, sosiale medier og apper for e-handel, bedrifter og finans.

El Salvador fortsetter Bitcoin-innovasjon med vulkansk energi

El Salvador fortsetter å innovere innen Bitcoin ved å bruke vulkansk energi til Bitcoin-mining. Landet utnytter sin rike geotermiske energi for å drive mining-operasjoner. Så langt har det blitt utvunnet 474 Bitcoins siden landet startet i 2021. Miningen skjer fra Tecapa-vulkanen, som har 300 mining-maskiner. El Salvador bruker ca. 1.5 megawatt av 102 megawatt som er forbruket til hele landet, til mining av Bitcoin.

Argentina vurderer samarbeid med El Salvador

Det kan se ut som om Argentina vil inngå et samarbeid med El Salvador for å utforske mulighetene rundt Bitcoin og blockchain-teknologi. Samarbeidet forventes å styrke begge nasjonenes posisjon innen det globale kryptovalutamarkedet og bidra til økt økonomisk stabilitet og innovasjon.

Hva har skjedd med JuJu denne måneden?

Litt mer utsettelse på design-oppdatering 😬

Da det har vært nødvendig å prioritere andre viktige oppgaver den siste måneden, er vi fremdeles litt på etterskudd med lansering av design-oppdateringer. Vi håper og tror at vi får det på plass i løpet av juni, senest juli!

Som plaster på såret kan vi glede med at vi også jobber med utvikling av en app, for å gjøre det enda enklere og mer behagelig for kundene våre å handle krypto på mobilen.

Månedens tall

Kunder
1908
+87
Handler
1K+
-41%
Volum
10.4M+
+13%

Månedens tips

Sikker oppbevaring av kryptovaluta

Den tryggeste måten å lagre krypto på er med en hardware wallet (cold wallet). Cold wallets er wallets hvor nøklene er lagret på enheter som ikke er koblet til internett - dvs. offline.

Dette gjøres ofte på enheter som er spesialdesignet for å sikre kryptovaluta. Den mest brukte er Ledger. På denne kan du lagre så å si alle kryptovalutaer på en trygg måte. Skal du kjøpe en er det anbefalt og kjøpe den rett fra Ledger sin hjemmeside. Det er ikke kjempedyrt, og er overraskende lett å sette opp!

Du kan lese mer om wallets på hjelpesenteret vår her: https://jujukrypto.no/helpCenter/article/35

Nyhetsoppdatering #32 April 2024

Søndag 05. Mai 2024 15:36:09

Kort om markedet denne måneden

Hongkong: Lavt handelsvolum for Bitcoin og Ethereum ETF-er debuterer

30. April ble det mulig å handle spot Bitcoin og Ethereum ETFer på Hongkong børs!

Totalt var handelsvolumet for de seks nye ETF-ene ved børsslutt den første dagen i Hongkong 87.58 millioner Hongkong-dollar (12 millioner amerikanske dollar). Dette tallet blekner sammenlignet med handelsvolumet den første dagen for amerikanske spot Bitcoin ETF-er, der handelsvolumet var 4.6 milliarder amerikanske dollar.

Det blir spennende å følge med utviklingen fremover og se om volumet tar seg opp. Uansett ser vi på det som positivt for kryptoadaptasjonen at andre land og regioner åpner for eksponering mot kryptovaluta.

Tidligere Binance-sjef dømt til fengsel i USA

Tidligere Binance-sjef Changpeng "CZ" Zhao ble dømt til fire måneders fengsel den 30. april i en rettssal i Seattle for brudd på amerikanske hvitvaskingslover. Dette skjer etter flere års etterforskning av amerikanske myndigheter (SEC).

Under høringen uttalte dommer Richard Jones at det ikke var bevis for å antyde at Zhao hadde blitt informert om noen ulovlige aktiviteter hos Binance, og avviste dermed en anbefaling fra Justisdepartementet (DOJ) om å øke strafferammen.

Bitcoin-halveringen 2024

Bitcoin-halveringen skjedde den 20. april 2024, og reduserte blokkbelønningen fra 6.25 BTC til 3.125 BTC.

Bitcoin-halvering er en planlagt hendelse som forekommer omtrent hvert fjerde år. Under halveringen blir belønningen for å utvinne nye bitcoins halvert, noe som reduserer tilbudet av nye bitcoins som blir introdusert på markedet. Dette har historisk sett ført til en prisøkning av BTC i perioden etter halveringen.

Fun fact: Ekspertene tror at den siste bitcoinen blir minet i 2140.

Hva har skjedd med JuJu denne måneden?

Utsatt design-oppdatering

Som noen av dere sikkert har fått med dere, har vi skrevet litt om en design-oppdatering som skulle komme omtrent nå (slutten av april). Denne har vi dessverre blitt nødt til å utsette litt. Som et lite team kan vi fort bli påvirket av uforutsette oppgaver som må prioriteres før alt annet. Dette var tilfelle denne måneden. Vi antar at oppdateringen blir ca. 1 måned utsatt.

Som et lite plaster på såret kan du ta en sniktitt på noen av endringene her:

Månedens tall

Kunder
1821
+103
Handler
1.7K+
-41%
Volum
9.2M+
-4%

Månedens tips

Ta deg tid til å dykke ned i en episode av Wolfgang Wee Uncut #491 der Torbjørn Bull Jenssen er på besøk, og snakker selvfølgelig om krypto!

Link: https://open.spotify.com/episode/1y8dq4ICSgn6s0xlfSPgeY

Nyhetsoppdatering #31 Mars 2024

Fredag 05. April 2024 16:56:15

Kort om markedet denne måneden

All-time highs i BTC pris og mining-vanskelighetsgrad

Bitcoin opplevde en ny all-time-high på ca. 73 835 USD. Dette var 14. Mars, samme dag som mining-vanskeligheten også nådde nye høyder på 83.95 trillioner hashes. Dette betyr at det blir stadig vanskeligere å "mine" Bitcoin. Mining er prosessen med å validere og bekrefte transaksjoner på Bitcoin-nettverket. Bitcoin avsluttet Mars på ca. 71 245 USD med en oppgang på over 16% for måneden.

Rekordrask vekst: Nye Bitcoin ETF-er samler 500 000 BTC på 54 dager

Bitcoin ETF-er har nå samlet opp 500 000 BTC, med unntak av Grayscale - og dette på bare 54 dager med handel. Disse ETF-ene har nå en samlet verdi på 35 milliarder dollar, og de utgjør ca. 2.54% av den totale mengden Bitcoin. Til sammen inneholder alle de amerikanske spot-Bitcoin-fond, inkludert Grayscale, 835 000 BTC, noe som tilsvarer nesten 4% av av den totale sirkulerende mengden Bitcoin.

MicroStrategy øker Bitcoin-porteføljen

Michael Saylor's MicroStrategy har anskaffet ytterligere 9 245 BTC for 623 millioner dollar. Selskapet eier nå omtrent 214 246 Bitcoin, som er mer enn 1% av alle de 21 millionene Bitcoin som noen gang vil eksistere. Disse har en verdi på ca. 13.5 milliarder dollar. Ifølge selskapet har de kjøpt BTC med en snittpris på 35 160 USD per BTC.

Hva har skjedd med JuJu denne måneden?

Finpuss og avrunding av JuJu design

Vi jobber for tiden med å finpusse design og funksjoner på den nye JuJu-plattformen. Etter mange tilbakemeldinger på design og utforming har vi gjort en del endringer, men fremdeles i tro med JuJu-plattformens originale design. Vi mener disse endringene er svært gode, og håper de faller i smak hos dere også. Vi gleder oss til en avduking i nær fremtid.

Månedens tall

Kunder
1718
+178
Handler
2.9K+
+53%
Volum
9.6M+
+20%

Månedens tips

Mining med GPU (Gaming PC)

Nå som prisene i kryptomarkedet har gått opp kraftig den siste tiden, kan det igjen være profitabelt å “mine” ulike kryptovalutaer. Dette gjelder til og med eldre utstyr fra flere år tilbake. Har du en gaming PC med et brukbart grafikkort kan det hende du kan tjene noen kroner på mining.

En enkel måte å komme i gang med mining på er NiceHash.com. Alt du trenger å gjøre er å laste ned NiceHash QuickMiner eller NiceHash Miner programvaren og trykke på start! Du trenger dog også å opprette en konto hos NiceHash.

Du kan også enkelt sjekke hva du potensielt kan tjene med NiceHash sin profitt-kalkulator: https://www.nicehash.com/profitability-calculator

Kryptovalutaen du tjener hos NiceHash vil være i BTC, som du selvfølgelig kan veksle til NOK og ta ut til bankkonto hos oss. 😉

Nyhetsoppdatering #30 Februar 2024

Fredag 08. Mars 2024 14:21:45

Kort om markedet denne måneden

Bitcoin bryter 60 000 dollar for første gang på over 2 år

Bitcoin brøt 60 000 USD for første gang på over to år etter å ha økt med over 10% i løpet av de 24 timene, og nådde 60 001 USD på Binance 28. Februar kl. 13:11. Bitcoin satte også en all-time-high i norske kroner og avsluttet Februar måned på over 660 000 NOK. Sist gang Bitcoin ble omsatt over 60 000 USD var 12. November 2021.

Bitcoin sin prisøkning kan i stor grad tilskrives markedets forventning til den kommende halveringen, som historisk sett fører til økt kjøpsaktivitet. Prisøkningen kommer to dager etter at Spot Bitcoin-børsomsatte fond (ETF-er) i USA brøt all-time-high i daglig handelsvolum, 26. Februar, ifølge Eric Balchunas, senior ETF-analytiker ved Bloomberg.

Ved markedsavslutningen onsdag 28. Februar nådde ETF-ene 7.6 milliarder dollar i omsetning, og overgikk tidligere rekorder, ifølge Bloomberg-data. BlackRocks Bitcoin ETF, som handles under tickeren IBIT, stod for omtrent 3.3 milliarder dollar av beløpet. ETF-ens volumer knuste allerede rekorder timer før markedet stengte. Den forrige rekorden på 4.6 milliarder dollar var på lanseringsdagen. ETF-ene, som fikk godkjenning for å begynne å handle i Januar, har registrert høye volumer hver dag denne uken.

"Dette er offisielt galskap", sa Bloombergs senior ETF-analytiker Eric Balchunas tidligere på Onsdag. Han bemerket at IBIT "handlet mer i dag enn i sine første to uker kombinert.".

Bitcoin-entusiast ønsker å plante det oransje flagget på toppen av Everest

En 23 år gammel krypto-entusiast planlegger å vise frem et oransje flagg med Bitcoin-logoen på toppen av Mount Everest for å øke bevisstheten om global forskjell i tilgang til finansiell informasjon. I et innlegg på X den 28. Februar kunngjorde Dadvan Yousuf planer om å klatre opp verdens høyeste fjell en gang mellom April og Mai for å vise frem BTC-flagget på toppen, før han tar det tilbake til basen.

Hva har skjedd med JuJu denne måneden?

Ny valuta og marked (Polygon MATIC)

I Februar lanserte vi en ny valuta, Polygon (MATIC), og markedet MATIC/NOK.

Polygon er en egen EVM-kompatibel blokkjede, som betyr at adresser og kode fra Ethereum også fungerer på Polygon. Blokkjeder som dette kalles ofte Layer 2-blokkjeder, eller L2. Polygon sin offisielle valuta (on-chain) er MATIC, som har tilsvarende funksjon som ETH på Ethereum.

Polygon er et svar på noen av de største utfordringene som Ethereum står overfor i dag, som høye avgifter og lav transaksjonskapasitet. Polygon er også noe raskere, med en blokktid på 2-4 sekunder, i motsetning til Ethereums 15-20 sekunder.

Månedens tall

Kunder
1540
+106
Handler
1.9K+
+35%
Volum
7.97M+
-11%

Månedens tips

Nyt vintersolen, ski og sjokomelk

I en verden hvor kryptovalutaens svingninger kan ta pusten fra de fleste, er det viktig å ikke glemme livets enklere gleder. Når sola tittet frem på denne tiden av året, er det viktig å nyte den! Ta en pause fra skjermen og nyt vintersolen. Ta på deg skia hvis mulig! 🌞⛷️

Nyhetsoppdatering #29 Januar 2024

Mandag 19. Februar 2024 21:36:20

Kort om markedet denne måneden

Bitcoin Jubileum: 15 år siden Satoshi Nakamoto utvant den første blokken

Mens mange feirer 31. oktober 2008 - datoen for lanseringen av Bitcoin-whitepaperet - som Bitcoins opprinnelige fødselsdag, tar andre en mer teknisk tilnærming for å fastslå den sanne alderen til Bitcoin. Sistnevnte ser på 3. januar 2009 som den faktiske datoen da Bitcoin materialiserte seg som en lagringsverdi og overførbar valuta. Det var da genesis-blokken, også kjent som den første Bitcoin-blokken, ble utvunnet av den mystiske skaperen Satoshi Nakamoto. Gratulerer med 15 år, Bitcoin!

USA får sine første regulerte spot Bitcoin ETFer!

I januar ble vi vitne til et monumentalt skritt fremover i kryptovalutaens aksept og tilgjengelighet: lanseringen av de aller første Spot Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) i USA. Dette er ikke bare en seier for Bitcoin-entusiaster, men også en bekreftelse på kryptovalutaens voksende rolle i det tradisjonelle finansmarkedet. En Spot BTC ETF gir investorer muligheten til å engasjere seg i Bitcoin-markedet gjennom et tradisjonelt børsnotert fond.

Etter de første fire dagene hadde det totale Bitcoin Spot ETF volumet for de 11 godkjente ETFene passert 115 milliarder NOK. Volumet var dominert av Grayscale, BlackRock og Fidelity. Dette er en av de mest suksessfulle lanseringene av ETFer gjennom historien.

Hva har skjedd med JuJu denne måneden?

Avslutning og åpning av nytt år

I januar var det mest internarbeid for å avslutte 2023 og komme i gang med 2024. Selskapets regnskap ble sluttført og sendt inn. Deretter har vi lagt overordnede planer for 2024, og startet med dette. Mer tør vi ikke røpe helt enda. 😄

Månedens tall

Kunder
1434
+100
Handler
1.4K+
-26%
Volum
9.0M+
+46%

Månedens tips

Buy the dip? - Ha penger klart!

Avhengig av strategien din kan det være lurt å ha midler tilgjengelig på plattformen vår.

Selv om det ikke tar så langt tid å sette inn NOK hos oss, kan det likevel ta litt tid hvis det f.eks er helg eller snakk om større beløp. Det er kjedelig å ikke kunne benytte seg av raske bevegelser i markedet, hvis du likevel skal kjøpe krypto i nær fremtid.