Nyheter

Nyhetsoppdatering #29 Januar 2024

Mandag 19. Februar 2024 21:36:20

Kort om markedet denne måneden

Bitcoin Jubileum: 15 år siden Satoshi Nakamoto utvant den første blokken

Mens mange feirer 31. oktober 2008 - datoen for lanseringen av Bitcoin-whitepaperet - som Bitcoins opprinnelige fødselsdag, tar andre en mer teknisk tilnærming for å fastslå den sanne alderen til Bitcoin. Sistnevnte ser på 3. januar 2009 som den faktiske datoen da Bitcoin materialiserte seg som en lagringsverdi og overførbar valuta. Det var da genesis-blokken, også kjent som den første Bitcoin-blokken, ble utvunnet av den mystiske skaperen Satoshi Nakamoto. Gratulerer med 15 år, Bitcoin!

USA får sine første regulerte spot Bitcoin ETFer!

I januar ble vi vitne til et monumentalt skritt fremover i kryptovalutaens aksept og tilgjengelighet: lanseringen av de aller første Spot Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) i USA. Dette er ikke bare en seier for Bitcoin-entusiaster, men også en bekreftelse på kryptovalutaens voksende rolle i det tradisjonelle finansmarkedet. En Spot BTC ETF gir investorer muligheten til å engasjere seg i Bitcoin-markedet gjennom et tradisjonelt børsnotert fond.

Etter de første fire dagene hadde det totale Bitcoin Spot ETF volumet for de 11 godkjente ETFene passert 115 milliarder NOK. Volumet var dominert av Grayscale, BlackRock og Fidelity. Dette er en av de mest suksessfulle lanseringene av ETFer gjennom historien.

Hva har skjedd med JuJu denne måneden?

Avslutning og åpning av nytt år

I januar var det mest internarbeid for å avslutte 2023 og komme i gang med 2024. Selskapets regnskap ble sluttført og sendt inn. Deretter har vi lagt overordnede planer for 2024, og startet med dette. Mer tør vi ikke røpe helt enda. 😄

Månedens tall

Kunder
1434
+100
Handler
1.4K+
-26%
Volum
9.0M+
+46%

Månedens tips

Buy the dip? - Ha penger klart!

Avhengig av strategien din kan det være lurt å ha midler tilgjengelig på plattformen vår.

Selv om det ikke tar så langt tid å sette inn NOK hos oss, kan det likevel ta litt tid hvis det f.eks er helg eller snakk om større beløp. Det er kjedelig å ikke kunne benytte seg av raske bevegelser i markedet, hvis du likevel skal kjøpe krypto i nær fremtid.

Nyhetsoppdatering #28 Desember 2023

Tirsdag 16. Januar 2024 21:14:05

Kort om markedet denne måneden

Kort oppsummering 2023

Optimismen rundt potensielle godkjenninger av spot Bitcoin ETFer sendte Bitcoin til nye 52-ukers høyder over 44 700 USD i Desember, men reduserte seg noe den siste uken av måneden.

Bitcoin avsluttet Desember med en økning på ca. 12.6% for måneden og avsluttet 2023 over 42 600 USD. Bitcoin-prisen steg ca. 156% for året, den ledende kryptoens beste årlige ytelse siden 2020. Ethereum (ETH) prisen steg ca. 15.7% i Desember og avsluttet året på 2 353 USD. Ethereum-prisen økte med ca. 91% i 2023.

Inflasjonen trendet nedover mot slutten av 2023, noe som utløste en oppgang i kryptovalutaer og andre risikoaktiva.

Den totale markedsverdien av det globale kryptomarkedet toppet over 2.8 billioner dollar i November 2021, men falt tilbake under 800 milliarder dollar under det verste av kryptovinteren i 2022. Denne markedsverdien har nå hentet seg inn til 1.7 billioner dollar igjen ved inngangen til 2024.

Viktige hendelser å følge med på i 2024

Avgjørelsene om spot Bitcoin ETFer vil sannsynligvis generere de største overskriftene på kryptomarkedet i åpningsukene av 2024, men kryptoinvestorer har også flere andre sentrale temaer og pådrivere å overvåke i det kommende året:

CBDCer

I 2024 kan flere land lansere sentralbankdigitale valutaer (CBDCer), digitale versjoner av lovlig betalingsmiddel som blir utstedt av et lands sentralbank.

Bahamas, Jamaica og Nigeria har allerede lansert CBDCer, og mer enn 100 andre land undersøker angivelig muligheten for å lansere egne CBDCer, deriblant Norge.

Rentesatser og inflasjon

Kryptoinvestorer vil også følge med på den amerikanske økonomien, spesielt inflasjon og rentesatser.

En av medvindene som drev det sterke kryptomarkedets ytelse i 2023, var USAs føderale reserves evne til å redusere inflasjonen uten å kaste USA inn i en resesjon. Hvis Fed kan fortsette å navigere en myk landing for økonomien i 2024 og begynne å kutte rentene tidligere og mer aggressivt enn tidligere antatt, kan det utløse en oppgang i aksjer, kryptovalutaer og andre risikoaktiva.

Bitcoin-halvering

Bitcoin er på vei til å oppleve sin neste halveringsevent i Mai 2024, som vil redusere belønningene som betales ut til minerne (utvinnere) for hver blokk som legges til blokkjeden. Dette betyr at bare halvparten så mange nye Bitcoin vil bli utvunnet hver dag, noe som kan bidra til å øke Bitcoin-prisen.

Kryptoregulering

SEC og andre regulatorer forventes bredt å fortsette sine rettssaker mot kryptovaluta-utstedere og børser tidlig i 2024, og rettssystemet kan gi amerikanske kryptoinvestorer den nødvendige klarheten om hvordan digitale eiendeler skal klassifiseres og hvor mye innflytelse SEC og CFTC (Commodity Futures Trading Commission) skal ha.

Hva har skjedd med JuJu denne måneden?

Ny tid, ny plattform

I desember lukket vi dørene for den gamle Bitnord-plattformen, og alle kunder måtte gå over til den nye JuJu-plattformen.

Vi oppgraderte også Open Banking-løsningen vår, for enda enklere og raskere overføring av NOK.

Det nye verveprogramet startet opp for fullt, og kommisjon på 40% startet å bli utbetalt til de som verver andre til JuJu.

Planer for 2024 er lagt og vi gleder oss til å komme i gang med nyåret!

Månedens tall

Kunder
1334
+78
Handler
1.9K+
+109%
Volum
6.16M+
+38%

Månedens tips

Sosiale-medier-mas! 🎉

For å holde deg oppdatert på de siste nyhetene, markedsoppdateringene, konkurranser, giveaways, og nyttig innhold, tipser vi om å følge oss på sosiale medier:

Nyhetsoppdatering #27 November 2023

Mandag 11. Desember 2023 23:30:41

Kort om markedet denne måneden

MicroStrategy med 900 millioner i fortjeneste

MicroStrategy, grunnlagt av Michael Saylor, har tjent 900 millioner dollar på sin beholdning på 158 400 Bitcoin på grunn av den positive utviklingen i prisen på Bitcoin den siste tiden. Dette kommer trolig som et resultat av optimisme knyttet til muligheten for godkjenning av børshandlede fond (ETF-er) for Bitcoin og Bitcoin-halveringen i 2024.

Siden starten av tredje kvartal har MicroStrategy kjøpt 6 067 BTC, inkludert 155 i løpet av oktober, ifølge selskapets resultatfremleggelse datert 1. november.

Sam Bankman-Fried skyldig på alle punkter

Sam Bankman-Fried, tidligere FTX-sjef, ble funnet skyldig i alle syv anklager i en bedragerisak i New York. Han beskyldes for en milliard-dollar-svindel for å bli "kongen av krypto". Bankman-Fried risikerer opptil 20 års fengsel for hver anklage. Andre nøkkelpersoner fra FTX har allerede erkjent skyld og vitnet mot ham. Dommeren skal fastsette straffen 28. mars 2024. Bankman-Fried opprettholder sin uskyld og hevder feil ble gjort under FTXs kollaps i 2022.

Binance's tidligere sjef, Changpeng Zhao (CZ), har innrømmet brudd på hvitvaskingslover – selskapet aksepterer milliardbot

Tidligere Binance-sjef Changpeng Zhao (CZ) må bli i USA etter å ha erklært seg skyldig i å bryte amerikanske hvitvaskingslover. Han må forbli i landet inntil retten i Seattle avgjør om han skal være til stede under rettssaken i februar. Binance Holdings har akseptert å betale over 4.3 milliarder dollar for å bryte amerikanske lover om hvitvasking og sanksjoner.

Zhao innrømmet feil og sa han må ta ansvar. Han står overfor opptil 18 måneders fengsel og har avtalt å ikke anke en eventuell straff på opptil denne lengden. Binance har arbeidet for å styrke sikkerheten i selskapet. Zhao sine advokater mener han ikke er en rømningsfare, da han betalte en betydelig kausjon og frivillig kom til USA for å stå til rette.

Hva har skjedd med JuJu denne måneden?

Oppdatering av verveprogram

Denne måneden har vi jobbet med både stort og smått.

Den største tingen vi har jobbet på denne måneden er en oppdatering av verveprogrammet vårt. Vi har nå lagt til kommisjon og forbedret statistikk og innsikt. De som verver får nå hele 40% kommisjon på handelsavgiftene til de vervede. Du kan lese mer om dette her: https://jujukrypto.no/referralInfo

Det har også vært svært mange mindre justeringer på plattformen i etterkant av relanseringen til JuJu. Vi oppdager stadig ting som kan utbedres og tar til oss tilbakemeldinger fra kunder. Hvis du følger nøye med har du sikkert fått med deg flere av disse endringene. Vi vil fortsette dette arbeidet en stund fremover for å sørge for at JuJu-plattformen viser seg fra sin beste side.

Månedens tall

Kunder
1256
+91
Handler
920+
+12%
Volum
4.45M+
-7%

Månedens tips

Realisering av tap/gevinst før nyttår

Nå nærmer det seg nyttår og da kan det være lurt å tenke på skatt. Det er nemlig frist for å realisere eventuell gevinst eller tap på kryptovaluta før nyttår. Det er selvfølgelig ikke noe du må gjøre, men avhengig av din situasjon kan det være fordelaktig å enten betale eller få tilbake noe av urealiserte handler for årets skatteår. For å realisere tap/gevinst selger du helt enkelt det du har urealisert, også kan du kjøpe deg inn igjen rett etterpå.

Norges råeste verveprogram

Fredag 10. November 2023 18:13:17

JuJu lanserer norges råeste verveprogram!

Du får nå hele 40% kommisjon fra handelsinntektene på kundene du verver, i tillegg til vervebonus på opptil 100 NOK per verving.

Du kan nå også opprette flere vervekoder per konto, samt få bedre statistikk og innsikt på dine vervekoder.

Les mer og lek deg med vervekalkulator på verve-siden.

Nyhetsoppdatering #26 Oktober 2023

Tirsdag 07. November 2023 18:05:27

Kort om markedet denne måneden

El Salvador lanserer Bitcoin-miningpool med fokus på fornybar energi

El Salvador har lansert sitt første Bitcoin-miningpool i samarbeid med Volcano Energy og Luxor Technology som en del av landets 1-milliard-dollar-store satsing på fornybar energi. Prosjektet har som mål å bruke fornybar energi til å drive Bitcoin-mining i landet. Volcano Energy forplikter seg også til å gi en del av mininginntektene til El Salvadors regjering og reinvestere dem i energiinfrastruktur for økonomisk vekst.

Lightning Network vokser raskt

En rapport fra River-børsen viser at Bitcoin Lightning Network har hatt en vekst på 1212% på to år. I august 2023 ble det registrert 6.6 millioner transaksjoner, opp fra 503 000 i august 2021. Dette viser at Lightning Network spiller en viktig rolle i å gjøre Bitcoin til et bedre betalingsmiddel. Suksessraten for Lightning-betalinger er 99,7%, og nettverket behandler nå minst 47% av Bitcoin's on-chain-transaksjoner. Veksten i bruken tyder på økt aksept av Bitcoin som betalingsmiddel.

Tesla beholder Bitcoin og øker Investeringer i kunstig intelligens

Elbilprodusenten Tesla har ikke gjort endringer i sine betydelige Bitcoin-beholdninger for femte kvartal på rad. Imidlertid har selskapet økt investeringene i å doble datamaskinkapasiteten i forbindelse med deres innsats innen kunstig intelligens (AI). De siste kvartalsresultatene viser at de ikke har kjøpt eller solgt noen Bitcoin siden de solgte omtrent 75% av beholdningen i andre kvartal 2022, da de fikk 936 millioner dollar for over 30 000 BTC.

BlackRock's Bitcoin ETF ticker gjenoppstår og påvirker markedet

Tickeren for BlackRock's Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF), IBTC, forsvant midlertidig fra Depository Trust and Clearing Corporation's (DTCC) nettsted, men gjenoppstod brått etter noen timer. Den overraskende opptredenen av IBTC på nettstedet den 23. oktober førte til en betydelig oppgang i Bitcoin-prisen, med spekulasjoner om en mulig godkjenning av en spot ETF. Imidlertid, da tickeren igjen forsvant fra nettstedet noen timer senere, falt Bitcoin-prisen med nesten 3%. Dette indikerer at markedet reagerer sterkt på nyheter om ETF-utviklingen. Måneden endte positiv for Bitcoin, med en økning på rundt 28%, den beste måneden siden januar 2023.

Hva har skjedd med JuJu denne måneden?

Vi er nå JuJu!

Hvis det er noen som ikke skulle ha fått det med seg så har vi nå altså blitt til JuJu 🧙‍♂️

JuJu og den tilhørende nye plattformen ble lansert 10. oktober. Mye er som det var før, vi er de samme folka, og kontoer, beholdninger og historikk er de samme. Endringen fra Bitnord til JuJu var først og fremst en endring av navn og plattformens visuelle utseende og utforming.

Den gamle Bitnord-plattformen vil være tilgjengelig til 1. desember 2023. Den nye JuJu-plattformen finner du på https://jujukrypto.no. Du logger inn med samme konto og alt du hadde på Bitnord har du nå også på JuJu.

Månedens tall

Kunder
1165
+55
Handler
820+
+26%
Volum
4.79M+
+195%

Månedens tips

Du kan oppbevare midlene dine på ulike lommebøker/kontoer hos JuJu

Denne måneden vil vi tipse om en mindre kjente funksjon på JuJu-plattformen.

Hos oss kan du opprette flere lommebøker per valuta og overføre mellom disse. En lommebok er litt som en konto i nettbanken. Du kan gi den et passende navn og overføre mellom dine egne lommebøker.

Hvordan du bruker denne funksjonen er opp til deg, men noen eksempler er: Sparing til barn, barnebarn eller andre, sparing til julegaver eller annet, ulike lommebøker for forskjellige investeringsstrategier. Rett å slett en måte å logisk dele opp beholdningene dine.

Du finner denne funksjonen under "Min konto" og "Lommebøker": https://jujukrypto.no/virtualWallets