|

Nyheter

Tirsdag 04. Oktober 2022 19:39:14

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

MicroStrategy fyller på - igjen

MicroStrategy kjøpte 301 Bitcoin i September til en snittpris på 19.851 dollar. Selskapet holder nå ca. 0.62% av all Bitcoin som kommer til å bli laget (minet). Selskapet er den største eieren av Bitcoin i hele verden, og sitter nå på 130 000 BTC.

USAs sentralbank øker renten

Den amerikanske sentralbanken fortsetter renteøkning for tredje gang på rad. Dermed heves renten med 0.75% til intervallet 3.00 - 3.25%, sist den var så høy var i 2008. Sentralbanken venter at den underliggende inflasjonen vil nå det såkalte to-prosentmålet først i 2025. Det virket som om markedet allerede hadde priset dette inn, da det ikke slo ut noe særlig for Bitcoin-kursen.

Ethereum - The merge

15. September gikk endelig The merge live. Overgangen, eller oppdateringen, vil gjøre blokkjeden til Ethereum mer skalerbar, bærekraftig og sikrere. Oppgraderingen gikk som planlagt, uten problemer. Ifølge Ethereum vil overgangen fra Proof-of-Work (PoW) til Proof-of-Stake (PoS) redusere energiforbruket med 99.95%. Det tilsvarer at verdens energiforbruk reduseres med 0.2%.

Cardano - Vasil-oppgradering live

23. September startet Cardano sin oppgradering, Vasil. Denne oppgraderingen er en hard-fork som skal øke blokkjedens ytelese og redusere kostander. Det er også en oppdatering av programmeringsspråket til Cardano sine smartkontrakter som heter plutus. Cardano sin prisutvikling er ned ca 8-10% etter oppdateringen.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Internt arbeid

I tiden fremover vil vi i hovedsak fokusere på internt arbeid på plattformen. Det blir derfor trolig færre synlige oppdateringer ut 2022. Dette er likevel viktig arbeid som vil bedre kvaliteten på plattformen over tid. Det er også mye spennende som kommer etter dette!


Månedens tall

Kunder

812 +25

Handler

800+ +37%

Volum

2.3M+ +64%


Månedens tips

Indirekte spekulering i USD/NOK med USD Coin

Visste du at du veldig enkelt kan spekulere i USD/NOK gjennom USDC/NOK markedet hos oss?

USD Coin (USDC) er en stablecoin utviklet av Circle og har tilknytning til Coinbase. USDC har til hensikt å alltid ha samme verdi som den amerikanske dollaren (USD), slik at 1 USDC = 1 USD.

Hos oss kan du handle i markedet USDC/NOK, som da vil si at du indirekte handler dollar med norske kroner, og kan på denne måten spekulere i USD.

Vi har også planer om å legge til EURO Coin (EUROC) og en gull-token, som betyr at på sikt vil du kunne spekulere i USD, EURO og gull på en enkel måte hos oss.

Mandag 05. September 2022 21:13:42

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Ethereum 2.0 - "The Merge"

Ethereum har lenge hatt planer om å gå fra proof-of-work (POW) til proof-of-stake (POS). Overgangen, eller oppdateringen, vil gjøre blokkjeden til Ethereum mer skalerbar, bærekraftig og sikrere. Med proof-of-stake har man validators istedenfor miners for å prosessere transaksjoner og lage nye blokker. Alle kan bidra til å holde nettverket sikkert gjennom staking. Original dato for oppdateringen var estimert til 15. September 2022, men har siden blitt fremskyndet til 13. September 2022. Det nøyaktige tidspunktet er umulig å fastslå med sikkerhet, men det nærmer seg med stormskritt.

Bitcoin transaksjonskostnad under 1 dollar

For første gang på over 2 år er den gjennomsnittlige transaksjonsgebyren på Bitcoin under 1 dollar. Dette kommer av blant annet oppgraderinger på Lightning network og Taproot, samt aktivitetsnivået på blokkjeden. I uke 34 var den gjennomsnittlige transaksjonsgebyren på 0.82 dollar. Sist den var så lav var 13. Juni 2020. Det er viktig at Bitcoin klarer å holde en lav transaksjonsgebyr for å overleve som et finansielt system.

Fed-sjef - Jerome Powell

Mange investorer ventet i spenning da Jerome Powell talte i Jackson Hole, Wyoming, USA, Fredag 26. August:

- "Å gjenopprette prisstabilitet vil sannsynligvis kreve å opprettholde en restriktiv politikk en stund. Historien advarer sterkt mot å løsne politikken for tidlig", sier Fed-sjefen.

Han lovet også at Fed vil ta i bruk alle verktøyene med kraft for å angripe inflasjonen som fortsatt er økende. I September får vi se hva Fed velger å gjøre med renten, mange økonomer ser for seg at det blir nok en økning på 0.75 prosentpoeng.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Internt arbeid

I tiden fremover vil vi i hovedsak fokusere på internt arbeid på plattformen. Det blir derfor trolig færre synlige oppdateringer til etter sommeren. Dette er likevel viktig arbeid som vil bedre kvaliteten på plattformen over tid.

Ethereum 2.0 - "The Merge"

Bitnord forbereder seg på overgangen til Ethereum 2.0. Vi kommer til å midlertidig stenge alle inn- og utbetalinger på Ethereum-blokkjeden. De berørte valutaene er:

  • Ethereum (ETH)
  • Chainlink (LINK) (ERC20)
  • USD Coin (USDC) (ERC20)
  • Stable NOK (NOK) (ERC20)

Dette gjøres av sikkerhetsmessige årsaker, til vi er sikre på at implementasjonen mot Ethereum-nettverket fungerer som det skal og oppdateringen har stabilisert seg. Vi sender ut mer informasjon om dette i oppfølgende eposter.


Månedens tall

Kunder

787+18

Handler

600+ -44%

Volum

1.4M+ -41%


Månedens tips

Billigste måte å overføre midler til/fra internasjonale aktører?

Denne måneden vil vi tipse om en av de potensielt billigste måtene å overføre midler til eller fra en norsk bankkonto og en internasjonal krypto-aktør. Mange bruker oss og andre norske aktører som on-off-ramper for andre aktører, og det er selvfølgelig helt i orden.

Strategien går ut på å veksle og overføre seg gjennom Litecoin (LTC) kryptovalutaen og blokkjeden.

Du kan for eksempel kjøpe Litecoin (LTC) hos Bitnord og overføre dette til en ekstern aktør for nesten ingenting, eller motsatt vei. Overføringer på Litecoin-blokkjeden koster i skrivende stund bare 0.06 NOK (basert på nåværende priser) hos oss. Deretter veksler du dette tilbake til det du ønsker på andre siden.

Dette kan være en raskere og billigere måte å overføre midler til/fra bankkonto til/fra internasjonale aktører fremfor å overføre gjennom Dollar eller Euro.

Torsdag 18. Auguest 2022 17:33:11

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Tesla selger Bitcoin

Tesla gjør nedskrivninger og tar tap knyttet til Bitcoin på 170 millioner dollar i første halvår av 2022. Det kommer frem i en innrapportering til det amerikanske finanstilsynet (SEC) mandag. Det tilsvarer om lag 1.67 milliarder kroner med dagens kurs.

Elbilprodusenten meldte ved tallslippet forrige uke at det hadde kvittet seg med mye av bitcoin-beholdningen selskapet skaffet seg i fjor.

Tesla kjøpte Bitcoin for 1.5 milliarder dollar i starten av 2021. Selskapet opplyser at det ved utgangen av andre kvartal hadde vekslet 75 prosent av verdiene inn i tradisjonell valuta.

Celsius søker konkursbeskyttelse

Celsius har praktisk talt nedbetalt all gjeld til låneplattformene (DeFi) Compound, Aave og Maker, på totalt 820 millioner dollar. Likevel sendte de frivillig inn begjæring om kapittel 11 (omorganisering/konkurs) i midten av Juli. Dette betyr at selskapet kan fortsette å drifte selskapet i et forsøk på å få orden i sakene. Enkelte mener dette kan bety at det vil ta lang tid før kundene eventuelt får tilbake midlene har hos dem.

Fed - renteendring sender markedet noe opp

28. Juli satt Fed opp renten i USA med 0.75 prosentpoeng nok en gang. Dermed ligger renteintervallet i USA på 2.25 - 2.50 prosent. Markedet responderte med å øke litt, noe som kan tyde på at dette var forventet og allerede priset inn. Neste renteøkning vil bli i September 2022.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Internt arbeid

I tiden fremover vil vi i hovedsak fokusere på internt arbeid på plattformen. Det blir derfor trolig færre synlige oppdateringer til etter sommeren. Dette er likevel viktig arbeid som vil bedre kvaliteten på plattformen over tid.


Månedens tall

Kunder

769 +37

Handler

1.1K+ -39%

Volum

2.4M+ -36%


Månedens tips

Glassnode

Glassnode er en side som tilbyr mange forskjellige analyseverktøy til Bitcoin og mange andre kryptovalutaer. Glassnode tilbyr langt over 100 forskjellige analyseverktøy som er basert på on-chain data. Det er gratis og opprette konto, men du får ikke tilgang til alle verktøyene. Anbefales på det sterkeste hvis du er opptatt av analyser og forskjellige indikatorer.

Sjekk det ut! https://glassnode.com

Mandag 25. Juli 2022 15:13:57

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

El salvador og Saylor

Michael Saylor sitt selskap MicroStrategy kjøpte 480 Bitcoin for 10 millioner dollar og eier nå 129 699 Bitcoin. El salvador benyttet seg også av kursfallet og kjøpte 80 Bitcoin til en snittpris på 19 000 dollar.

Paypal

Paypal åpnet for handel av krypto i oktober 2020 på sin plattform. Nå har de også åpnet opp for overføringer (sende og motta) av kryptovaluta mellom Paypal og andre aktører eller lommebøker. Tjenesten blir kun tilgjengelig for utvalgte amerikanske bruker, men vil bli tilgjengelig for alle amerikanske bruker i løpet av de kommende ukene. Det er ukjent om eller når dette blir tilgjengelig andre steder. De første kryptovalutaene som støttes blir Bitcoin, Ether, Bitcoin Cash og Litecoin. De hinter også til en mulig lansering av "Paypal Coin".

Markedsnedgang og CeFi krasj

Bitcoin sin åpningskurs i Juni var ca. 32 000 dollar og avsluttet på ca. 20 000 dollar, en videre nedgang på hele 37.5%. Det er ikke bare Bitcoin og krypto som har hatt en tung måned, det samme har aksjemarkedet og den globale økonomien. Dette er trolig som følge av krigen som pågår i Ukraina, ettervirkninger fra pandemien, høy inflasjon og økte renter. Nedturen fortsatt da Celsius Network, en av verdens største låneselskap for kryptovaluta, bestemte seg for å fryse uttak og overførsler pga. ekstreme markedsforhold. Samtidig ble 3AC (Three Arrows Capital), som var et kryptovaluta-hedgefond, likvidert etter Terra Luna kresjet. Selskapet var tungt investert i Luna og Bitcoin.

Circle - Euro Coin (EUROC)

Circle lanserer Euro Coin (EUROC) - En stablecoin som reflekterer verdien til EURO.
Circle er også selskapet som står bak USD Coin (USDC).
Bitnord støtter allerede USD Coin, og planlegger å støtte Euro Coin.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Internt arbeid

I tiden fremover vil vi i hovedsak fokusere på internt arbeid på plattformen. Det blir derfor trolig færre synlige oppdateringer til etter sommeren. Dette er likevel viktig arbeid som vil bedre kvaliteten på plattformen over tid.


Månedens tall

Kunder

732 +33

Handler

1.8K+ -25%

Volum

3.8M+ -12%


Månedens tips

NiceHash mining

Har du et noenlunde moderne skjermkort som du ofte ikke bruker? Eller kanskje du har et ekstra skjermkort liggende? Laste ned NiceHash Miner eller NiceHash QuickMinger å tjen Bitcoin (BTC). Det er kanskje ikke mange tusenlapper, men en god måte å spare over tid.

Vær obs på strømprisen ⚡

NiceHash finner du her: https://www.nicehash.com

Torsdag 02. Juni 2022 22:21:38

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Terra Luna og UST kollaps

Terra var en svært populær blokkjede, hvor kryptovalutaene LUNA og UST levde. LUNA var et topp 10-prosjekt i markedsverdi og UST var også svært høyt på listen. LUNA hadde en markedsverdi på over 40 milliarder dollar i løpet av April, og UST var oppe på 18 milliarder dollar. Disse to valutaene hang sammen på en algoritmisk måte, og endte opp med å dra hverandre ned i total kollaps 9. Mai.

LUNA hadde en pris på 116 dollar i April, og UST, som var en dollar-stablecoin, hadde en pris på 1 dollar. Begge valutaene er nå bare verdt en brøkdel av en krone.

Et så stort fall har kun skjedd med såkalte "memecoins", men aldri for et prosjekt med størrelsen til LUNA og UST. Kollapsen var så stor at den påvirket hele kryptomarkedet, også andre stablecoins som USDC og USDT. Samme dag som kollapsen til LUNA og UST falt Bitcoin fra 34 000 dollar til 25 000 dollar.

Ønsker du å gå mer i dybden på hva som skjedde med Terra LUNA og UST anbefales denne artikkelen fra Bitcoinsentralen.no: https://bitcoinsentralen.no/kollapsen-terra-luna-ust/

BTC faller og faller

Bitcoin sliter og setter ny rekord med 9 uker nedgang. Så langt er Bitcoin ned ca 17% denne måneden. Fra toppen Bitcoin hadde på 69 000 dollar er vi nå på dag 200 med nedgang, noe som gjør den til det fjerde lengste fallet Bitcoin har hatt. Den lengste nedgangen Bitcoin hadde var i 2014-15, og varte i 402 dager. Mai måneden fikk imidlertid en liten opptur de siste par dagene på rundt 10%.

Gode ord fra J.P Morgan

JP. morgan, en av de største bankene i USA, sa at en rettferdig pris på Bitcoin er 38 000 dollar. Det er 22% over dagens verdi på 31.000 dollar. Banken sendte også ut et notat der de skrev følgende:

"Den siste månedens kryptomarkedskorreksjon ser mer ut som kapitulasjon i forhold til januar/februar i fjor, og fremover ser vi oppside for Bitcoin og kryptomarkedet generelt."

Videre i notatet sa banken at krypto har overgått eiendom som den foretrukne "alternativ eiendel" for banken, sammen med hedgefond.

Sentralbank møte El salvador

El salvador sin president, Nayib Bukele, inviterte 32 sentralbanker og 12 finansmyndigheter for å diskutere finansiell inkludering, digital økonomi, banktjenester uten bank og fordelene Bitcoin-utrullingen har hatt for landet. El salvador er ledende når det kommer til adopsjon av Bitcoin, landet skal blant annet bygge en egen Bitcoin by og utvinne Bitcoin med geotermisk energi.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Internt arbeid

I tiden fremover vil vi i hovedsak fokusere på internt arbeid på plattformen. Det blir derfor trolig færre synlige oppdateringer til etter sommeren. Dette er likevel viktig arbeid som vil bedre kvaliteten på plattformen over tid.


Månedens tall

Kunder

699 +36

Handler

2.4K+ +300%

Volum

4.3M+ +230%


Månedens tips

Real Vision Crypto podkast

Denne måneden vil vi tipse om en podkast som heter Real Vision Crypto. De prater om alt mulig innenfor blokkjede, kryptovaluta, DeFi, NFTs og mye mer. Definitivt verdt en titt hvis du er fan av podkaster.

Podkasten finner du her: https://open.spotify.com/show/24PQW8mOGmfCH6j1SjlPAZ