|
Tirsdag 16. Januar 2024 21:14:05

Kort om markedet denne måneden

Kort oppsummering 2023

Optimismen rundt potensielle godkjenninger av spot Bitcoin ETFer sendte Bitcoin til nye 52-ukers høyder over 44 700 USD i Desember, men reduserte seg noe den siste uken av måneden.

Bitcoin avsluttet Desember med en økning på ca. 12.6% for måneden og avsluttet 2023 over 42 600 USD. Bitcoin-prisen steg ca. 156% for året, den ledende kryptoens beste årlige ytelse siden 2020. Ethereum (ETH) prisen steg ca. 15.7% i Desember og avsluttet året på 2 353 USD. Ethereum-prisen økte med ca. 91% i 2023.

Inflasjonen trendet nedover mot slutten av 2023, noe som utløste en oppgang i kryptovalutaer og andre risikoaktiva.

Den totale markedsverdien av det globale kryptomarkedet toppet over 2.8 billioner dollar i November 2021, men falt tilbake under 800 milliarder dollar under det verste av kryptovinteren i 2022. Denne markedsverdien har nå hentet seg inn til 1.7 billioner dollar igjen ved inngangen til 2024.

Viktige hendelser å følge med på i 2024

Avgjørelsene om spot Bitcoin ETFer vil sannsynligvis generere de største overskriftene på kryptomarkedet i åpningsukene av 2024, men kryptoinvestorer har også flere andre sentrale temaer og pådrivere å overvåke i det kommende året:

CBDCer

I 2024 kan flere land lansere sentralbankdigitale valutaer (CBDCer), digitale versjoner av lovlig betalingsmiddel som blir utstedt av et lands sentralbank.

Bahamas, Jamaica og Nigeria har allerede lansert CBDCer, og mer enn 100 andre land undersøker angivelig muligheten for å lansere egne CBDCer, deriblant Norge.

Rentesatser og inflasjon

Kryptoinvestorer vil også følge med på den amerikanske økonomien, spesielt inflasjon og rentesatser.

En av medvindene som drev det sterke kryptomarkedets ytelse i 2023, var USAs føderale reserves evne til å redusere inflasjonen uten å kaste USA inn i en resesjon. Hvis Fed kan fortsette å navigere en myk landing for økonomien i 2024 og begynne å kutte rentene tidligere og mer aggressivt enn tidligere antatt, kan det utløse en oppgang i aksjer, kryptovalutaer og andre risikoaktiva.

Bitcoin-halvering

Bitcoin er på vei til å oppleve sin neste halveringsevent i Mai 2024, som vil redusere belønningene som betales ut til minerne (utvinnere) for hver blokk som legges til blokkjeden. Dette betyr at bare halvparten så mange nye Bitcoin vil bli utvunnet hver dag, noe som kan bidra til å øke Bitcoin-prisen.

Kryptoregulering

SEC og andre regulatorer forventes bredt å fortsette sine rettssaker mot kryptovaluta-utstedere og børser tidlig i 2024, og rettssystemet kan gi amerikanske kryptoinvestorer den nødvendige klarheten om hvordan digitale eiendeler skal klassifiseres og hvor mye innflytelse SEC og CFTC (Commodity Futures Trading Commission) skal ha.

Hva har skjedd med JuJu denne måneden?

Ny tid, ny plattform

I desember lukket vi dørene for den gamle Bitnord-plattformen, og alle kunder måtte gå over til den nye JuJu-plattformen.

Vi oppgraderte også Open Banking-løsningen vår, for enda enklere og raskere overføring av NOK.

Det nye verveprogramet startet opp for fullt, og kommisjon på 40% startet å bli utbetalt til de som verver andre til JuJu.

Planer for 2024 er lagt og vi gleder oss til å komme i gang med nyåret!

Månedens tall

Kunder
1334
+78
Handler
1.9K+
+109%
Volum
6.16M+
+38%

Månedens tips

Sosiale-medier-mas! 🎉

For å holde deg oppdatert på de siste nyhetene, markedsoppdateringene, konkurranser, giveaways, og nyttig innhold, tipser vi om å følge oss på sosiale medier: