|

Nyheter

Torsdag 26. Oktober 2023 01:59:50

Kort om markedet denne måneden

El Salvador introduserer Bitcoin-utdanning i skolene innen 2024

El Salvador har inngått et samarbeid med organisasjonen Mi Primer Bitcoin for å inkludere Bitcoin i læreplanen innen 2024. Initiativet skal trene 150 lærere for å gi dem en grunnleggende forståelse av Bitcoin.

Målet er å sørge for at El Salvador, som den første nasjonen som vedtok Bitcoin som offisielt betalingsmiddel, blir et positivt eksempel for resten av verden. Etter en pilotperiode vil programmet utvides til alle skoler i landet.

Dette initiativet viser El Salvadors forpliktelse til å utdanne befolkningen om kryptovaluta, og det kan inspirere andre nasjoner til å følge etter.

PayPal lar amerikanske brukere selge krypto via MetaMask

PayPal har utvidet sine digitale kryptotjenester ved å tillate amerikanske brukere å konvertere kryptovaluta til amerikanske dollar direkte via MetaMask-lommeboken. Tjenesten ble introdusert 11. september og gjør det mulig for brukere å kjøpe og selge flere kryptovalutaer. PayPal har tidligere samarbeidet med Ledger for å tilby kryptokjøp via hardware-lommebøker, og MetaMask har allerede lansert Ether-kjøp via PayPal for amerikanske brukere. Utvidelsen er et skritt i retning av å gjøre kryptovaluta mer tilgjengelig for PayPal-brukere i USA.

MicroStrategy kjøper BTC for 147 millioner dollar

MicroStrategy har kunngjort nok et betydelig Bitcoin-kjøp. Selskapet, ledet av Michael Saylor, skaffet seg 5 445 BTC for 147.3 millioner dollar, med en gjennomsnittspris på 27 053 dollar per BTC. Per 24. September eier MicroStrategy og dets datterselskaper totalt 158 245 BTC, som de har anskaffet til en gjennomsnittlig pris på omtrent 29 582 dollar per BTC. Den samlede kjøpesummen for selskapets Bitcoin-beholdning er rundt 4.68 milliarder dollar.

Hva har skjedd med JuJu denne måneden?

Vi er nå JuJu!

Vi fikk omsider lansert vårt nye navn og plattform: JuJu!

Vi har jobbet lenge med JuJu, og har gledet oss til lanseringen. Vi holder tempoet oppe og vil komme med flere små og store oppdateringer i tiden fremover.

Det har vært mye å gjøre og stor pågang denne måneden, derfor er vi blant annet nokså bakpå med å få sendt ut dette nyhetsbrevet. Vi beklager dette, og vil gjøre vårt beste for å få sendt ut nyhetsbrevet tidligere neste måned.

Månedens tall

Kunder
1110
+36
Handler
650+
-13%
Volum
1.62M+
-33%

Månedens tips

YouTube video: Bitcoin is coming to Wall Street - BTC23 ft. Michael Saylor

Månedens tips er en aldri så liten YouTube video fra BTC23 - Die Bitcoin Konferenz.

Videoen finner du her: https://www.youtube.com/watch?v=4A85xqurZP8

Wall Street har plutselig fått øynene opp for Bitcoin, med administrerende direktør i BlackRock, Larry Fink, som omtaler det som en digital eiendel og ber om opprettelse av en Bitcoin Spot ETF. Bitcoin ryster ikke bare finansverdenen; det har også blitt samtaleemnet i den politiske arenaen under presidentvalget i USA. Michael Saylor, hjernen bak MicroStrategy, avslører virkningene av Bitcoin på Amerika og deler eksklusive innsikter i de banebrytende effektene.

Tirsdag 10. Oktober 2023 05:20:02
Det er med stor entusiasme vi i dag annonserer vår relansering fra Bitnord til JuJu 🎉
Vi har brukt utallige timer på å utvikle Bitnord fra bunnen av med én klar misjon ⎯ å lage den mest effektive og trygge kryptobørsen for det norske folk. Vi har jobbet i det stille, finpusset vår plattform, optimalisert våre prosesser, og kan nå stolt tilby markedets laveste kostnader for kjøp, salg og overføring av kryptovaluta i Norge.
Hvorfor endre navn fra Bitnord til JuJu, lurer du kanskje på? Vi mener at navnet JuJu representerer essensen av det vi streber etter. JuJu symboliserer positiv energi, god flyt, og den magiske følelsen når ting bare "klaffer" 🧙 Det er dette vi ønsker å gi våre kunder ⎯ en enkel, trygg og magisk opplevelse av kryptovalutaverdenen.
Vi har derfor designet JuJu med et klart fokus på dette. Hele børsen vår har fått et nytt utseende. Vi har forenklet handelsprosessen, laget en intuitiv brukeropplevelse og har et mål om å gjøre kryptovaluta så tilgjengelig som mulig for det norske folk.
Vi har jobbet hardt for å komme hit vi er i dag, og vi er utrolig takknemlige for de første 1100 kundene som allerede har valgt Bitnord.
Men dette er bare begynnelsen! Med lanseringen av JuJu inviterer vi det norske folk til å bli med oss på reisen videre. Vår visjon er klar: "Vi skal gjøre kryptoteknologien så tilgjengelig som mulig, med trygge, brukervennlige løsninger og lavest kostnader" 🚀
Hva betyr dette for deg som allerede er kunde?
Du trenger ikke å gjøre noe. Du kan logge inn med samme konto som tidligere, og all historikk og verdier er som før. Vi er fremdeles de samme folka, det er ingen endringer i selskapets struktur eller eierskap.
Du kan også fortsette å bruke Bitnord-plattformen en stund til. Vi forventer å stenge tilgangen til den gamle plattformen innen 1-2 måneder.
Velkommen til JuJu! 👋
⎯ JuJu teamet
Tirsdag 12. September 2023 17:58:37

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Bloomberg: Økte odds for godkjenning av Bitcoin ETF etter Grayscale-seier

Bloomberg-analytikere øker sannsynligheten for godkjenning av en spot-Bitcoin ETF innen 2023, etter Grayscale-seier over SEC. Eric Balchunas, senior ETF-analytiker hos Bloomberg, kunngjorde på X (Twitter) den 30. August at sannsynligheten nå er på 75%, en økning fra tidligere 65%. Dette skyldes dommernes enstemmige avvisning av SECs argumenter og utfordringen med å rettferdiggjøre ytterligere avslag.

Bloomberg-analytikerne James Seyffart og Elliot Stein estimerer at godkjenning av en spot Bitcoin ETF sannsynligvis vil skje i fjerde kvartal 2024, med en estimert godkjenningsrate på 95%.

X sikrer lisens for finansielle tjenester

X (Twitter) har fått godkjent en “money transmitter license” i Rhode Island, som gir selskapet grønt lys for krypto- og fiat-betalinger.

Den nylig utstedte lisensen tillater X å lagre, overføre og handle digitale valutaer i tillegg til tradisjonelle penger. Dette styrker Elon Musks visjon om å gjøre X til en allsidig betalingsplattform.

X har tidligere sikret lignende lisenser i flere amerikanske stater, og mens de i starten vil fokusere på fiat-valutatransaksjoner, er det planer om å inkludere kryptovalutaer i fremtiden. Detaljene om de kommende betalingsfunksjonene er imidlertid fortsatt uklare.

PayPal lanserer PYUSD Stablecoin på Ethereum

7. August kunngjorde PayPal lanseringen av sin dollar-festede stablecoin, PayPal USD (PYUSD). Valutaen benytter Ethereum som blokkjede. Stablecoinen er utstedet av Paxos Trust Co., og er fullt støttet av amerikanske dollarinnskudd og likvide kontantekvivalenter som kortsiktige statsobligasjoner.

PayPal ser på dette som et skritt mot å etablere seg som en betalingsgigant innen kryptovalutaer og ønsker å integrere stablecoinen som en viktig del av betalingsinfrastrukturen. Den blir nå gradvis tilgjengelig for utvalgte amerikanske kunder. PYUSD er ment for en rekke bruksområder, inkludert overføringer og betaling for PayPal-selgere. Den vil også bli tilgjengelig på Venmo i nær fremtid, og brukere vil kunne overføre den mellom de to plattformene. PYUSD kan også brukes med kompatible lommebøker som Coinbase Wallet og MetaMask.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Store ting skjer i kulissene

Som vi har nevnt i de siste nyhetsbrevene jobber vi på store ting bak kulissene. Nå er det innspurt, som også er grunnen til at vi er litt sene med nyhetsbrevet denne måneden (woopsie).

Vi gleder oss til å avdekke alt vi har jobbet med i lang tid. Helt når dette vil skje tør vi ikke si helt enda, men det kommer spennende ting i nær fremtid.


Månedens tall

Kunder

1074 +43

Handler

760+ -30%

Volum

2.43M+ -50%


Månedens tips

Vær obs på kryptosvindel

Vi får regelmessig henvendelser om svindel. Denne måneden har vi hatt en økning i antall svindel-saker, hvor kunder blir lurt til å overføre kryptovaluta. Vi ønsker derfor å benytte anledningen til å informere litt om kryptosvindel.

Her er noen kjennetegn på svindel. Hvis du kjenner deg igjen i noen av disse bør du si ifra til oss og vurdere situasjonen kritisk og nøye. Vi er alltid tilgjengelige for rådgivning og vurdering.

  • Noen har kontaktet deg og bedt deg bruke våre tjenester
  • Noen har kontaktet deg angående "investeringspakker" som skal gi en viss avkastning
  • Noen har kontaktet deg angående bistand til å få tilbake tapte midler eller midler du plutselig har et sted du ikke kjenner til
  • Noen har kontaktet deg og tilbyr "automatisk handel" som ofte skal gi en viss avkastning

Den generelle regelen er at alle som kontakter deg om penger du ikke kjenner til eller vil at du skal investere i noe er svindel. Spesielt utenlandske aktører og kryptovaluta.

Her er noen raske råd for å unngå svindel:

  • Unngå å ta i mot finansielle råd eller tips fra personer, aktører og nettsider du ikke kjenner til.
  • Bruk anerkjente børser og aktører for handel og andre aktiviteter, gjerne norske ;)
  • Unngå bli-rik-fort opplegg. Hvis noen lover urimelig høy avkastning, gjerne med garantier, per dag, uke, år osv, er det ofte svindel.
  • Du skal aldri trenge å overføre penger et sted for å få penger ut (i alle fall ikke mer enn noen kroner for verifisering av konto). En vanlig svindel-teknikk er å love at du skal få ta ut masse penger hvis du bare overfører litt først. Dette er tull og svindel.
  • Hvis noen hevder at du har penger et sted du ikke kjenner til er dette med nær sikkerhet svindel.
  • Husk på at det ikke bare er penger som har verdi. Personopplysningene dine har også stor verdi for kriminelle. Ikke gi fra deg personopplysninger, bankdetaljer, kortinformasjon, legitimasjon, o.l. med mindre du er helt sikker på at det er en legitim aktør du er i kontakt med.
  • Ikke bruk mer penger enn du har råd til å tape.
Tirsdag 08. Auguest 2023 17:45:02

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Delvis seier for Ripple Labs i SEC-sak fører til prisoppgang for XRP

13. Juli oppnådde Ripple Labs en betydelig triumf i det sørlige distriktets tingrett i New York, etter at dommer Analisa Torres delvis fastslo at selskapet hadde rett i en rettssak mot U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) i 2020.

Ifølge rettsdokumenter fremlagt 13. Juli, konkluderte dommer Torres med en beslutning til fordel for Ripple Labs. Hun erklærte at XRP-tokenet, i forhold til programmatisk salg på digitale aktivautvekslinger, ikke er en sikkerhet (security).

På den annen side, klarte SEC å sikre en egen triumf i saken, da dommer Torres fastslo at XRP kvalifiserer som et verdipapir når det omsettes til institusjonelle investorer, på bakgrunn av kriteriene fra Howey-testen.

Nyheter om dommen medførte en betydelig prisøkning for XRP-tokenet. Prisen gikk opp fra 0.47 USD til 0.94 USD etter at nyheten ble offentliggjort. Prisen på XRP falt imidlertid noe etter denne toppen, og endte måneden på 0.69 USD.

Jacobi Asset Management forbereder lansering av Europas første Bitcoin-ETF

Europas første børsnoterte Bitcoin-fond (ETF) forventes endelig å gjøre sin debut senere i år etter en betydelig forsinkelse. Fondet, som tilbys av Jacobi Asset Management - en investeringsplattform for flere aktiva basert i London - var opprinnelig planlagt å bli lansert på Euronext Amsterdam-børsen i Juli 2022.

Uventede markedshendelser, som kollapsen av Terra-økosystemet i Mai 2022 og senere FTX-kollapsen i November samme år, tvang imidlertid kapitalforvalteren til å utsette børsnoteringen. Nå har kapitalforvalteren informert Financial Times om at de planlegger å lansere ETF-en på grunn av en gradvis økning i etterspørselen sammenlignet med 2022. En dato for lanseringen vil bli kunngjort snart, ifølge kapitalforvalteren. Investorer vil snart få muligheten til å handle Bitcoin gjennom dette børsnoterte fondet, og det vil bli en spennende utvikling for markedet.

Celsius Network nærmer seg konkursavslutning med kundeforlik

Celsius Network, som er under konkursbehandling, har kommet til enighet om to forlik som potensielt kan muliggjøre tilbakebetaling av eiendeler til sine kunder og avslutning av konkursprosessen, ifølge rettsdokumenter datert 20. Juli.

Forlikene skal vurderes av dommer Martin Glenn under en høring planlagt til 10. August, som håndterer usikrede krav på 78.2 milliarder dollar. Fristen for innlevering av eventuelle svar eller innvendinger til retten er satt til 3. August.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Store ting skjer i kulissene

Det jobbes på flere og store ting bak kulissene hos oss for tiden. Vi ønsker ikke å avsløre alt for mye, men det blir store endringer på utseende og grensesnitt på hele plattformen. Dette tar naturligvis litt tid, så det blir nok ikke all verden å vise til i noen måneder fremover. Vi gleder oss til å avduke dette i løpet av året, og håper det faller i smak hos eksisterende og nye kunder.


Månedens tall

Kunder

1019 +36

Handler

1100+ +76%

Volum

4.91M+ +9%


Månedens tips

Nyt sommeren og sol!

Vi vet alle at krypto aldri tar ferie, men det betyr ikke at du ikke bør det. Når solen er på sitt høyeste og dager er på sitt lengste, er det viktig å huske å ta en pause fra skjermen for å lade batteriene. Og husk, uansett hvor fristende det kan være å bruke all din tid på å følge markedet, så er det viktig å ta tid til å nyte sommeren. Selv om kryptomarkedet ikke tar ferie, så trenger du det! 🌞🌞🌞

Fredag 07. Juli 2023 21:52:00

Kort om markedet - Nytt fra Bitnord - Månedens tips


Kort om markedet denne måneden

Tether åpner lommeboken for El Salvadors prosjekt

Stablecoin-utsteder Tether skal samarbeide med El Salvador for å investere i et 1 milliard dollar fornybart energiinitiativ. Landet, som ble den første nasjonen til å gjøre Bitcoin til lovlig betalingsmiddel, planlegger en fornybar energipark i Metapán for å drive Bitcoin-gruvedrift med sol- og vindenergi. Tether investerer i den første runden for utviklingen av Volcano Energy, en 241 MW energipark. Beregningskraften (mining) forventes å overstige 1.3 eksahash per sekund, noe som vil plassere det blant de 20 beste Bitcoin-gruvebassengene globalt. Volcano Energy, der investorer og El Salvadors regjering vil eie henholdsvis 27% og 23% av inntektene, mener parken vil være et banebrytende eksempel på bærekraftig Bitcoin-gruvedrift.

Bitcoins markedsdominans krysser 50%

Bitcoin-dominans, som representerer Bitcoins andel av total kryptomarkedsverdi, har passert 50% for første gang på 2 år. Økningen skyldes hovedsakelig investorer som ser Bitcoin som en trygg havn etter FTX-krisen og økt regulatorisk granskning i USA. Til tross for økningen i Bitcoin-dominans, har Ethers markedsdominans holdt seg stabilt på rundt 20% i det siste året. Samlet utgjør Bitcoin og Ether nå omtrent 70% av det totale kryptomarkedet. Michael Saylor, medgründer av MicroStrategy, forventer at Bitcoins dominans vil nå 80% på grunn av økt regulatorisk press.

Federal reserve setter bremsene på renteøkninger

Federal Reserve (Fed), USAs sentralbank, har bestemt å beholde renten på 5 - 5.25 prosent, noe som markerer det første stoppet i renteøkning etter ti påfølgende hevinger. Beslutningen var i tråd med markedets forventninger. I tillegg har Fed signalisert at det kan bli to flere renteøkninger i 2023, som potensielt kan bringe renten til en topp på 5.6 prosent, en oppjustering fra den tidligere prognosen på 5.1 prosent. Det er imidlertid også antydet at det kan være rentekutt på horisonten i 2024.

BlackRock søker ETF

Fondsforvaltergiganten BlackRock har gjennom iShares søkt hos U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) om etablering av en spot Bitcoin ETF, kjent som iShares Bitcoin Trust. Fondet vil hovedsakelig inneholde Bitcoin, med Coinbase som depotmottaker. Til tross for SEC sine tidligere avslag på lignende søknader fra andre selskaper, kan BlackRock sin status som verdens største kapitalforvalter og politisk innflytelse gi dem bedre sjanser for godkjenning.


Hva har skjedd med Bitnord denne måneden?

Store ting skjer i kulissene

Det jobbes på flere og store ting bak kulissene hos oss for tiden. Vi ønsker ikke å avsløre alt for mye, men det blir store endringer på utseende og grensesnitt på hele plattformen. Dette tar naturligvis litt tid, så det blir nok ikke all verden å vise til i noen måneder fremover. Vi gleder oss til å avduke dette i løpet av året, og håper det faller i smak hos eksisterende og nye kunder.


Månedens tall

Kunder

995 +12

Handler

990+ +45%

Volum

4.87M+ +9%


Månedens tips

Kryptopris.no - Norsk tjeneste for sammenligning av kryptovaluta

Denne måneden vil vi tipse om https://kryptopris.no

De tilbyr en gratis sammenligningstjeneste for kryptovaluta-priser, med mange markeder og kjente aktører som Binance, Coinbase, Kraken, samt alle de norske aktørene.

Sammenligningstjenesten gir deg god oversikt over priser for mange ulike kryptovalutaer. Prisene er justert slik at de inkluderer kostnader som prisglidning, avgifter og andre utgifter ved handel. På denne måten får man mye bedre innsikt i hvem som faktisk er billigst og dyrest.

Av markeder finner du BTC, ETH, LTC, LINK, MATIC, SOL, ADA, XRP, UNI, DOT og BNB.

Det er lov å smile litt når du ser at Bitnord stort sett er på toppen av listen, og ellers holder seg blant topp fem 🥳