|
Fredag 09. Auguest 2024 17:25:43

Kort om markedet denne måneden

Tysk regjering selger Bitcoin verdt 54 millioner dollar

Den tyske regjeringen har solgt 900 Bitcoin, verdt over 54 millioner dollar, gjennom tre separate transaksjoner 25. juni. To transaksjoner på 200 BTC hver ble sendt til Coinbase og Kraken, mens en tredje transaksjon på 500 BTC ble sendt til en ukjent lommebok. Ifølge Arkham Intelligence har den tysk-merkede kryptovaluta-lommeboken tidligere vakt mistanke etter en overføring av 6 500 BTC verdt 425 millioner dollar den 19. juni.

Lommeboken har holdt nesten 50 000 BTC siden februar 2024, beslaglagt fra operatøren av den ulovlige filmnettstedet Movie2k. I tillegg ventes det ytterligere salgspress i juli, da Mt. Gox, den kollapsede kryptovalutabørsen, begynner tilbakebetalinger til sine kreditorer. Mer enn 9.4 milliarder dollar i Bitcoin skal betales til rundt 127 000 kreditorer, noe som kan føre til betydelig salgspress på markedet.

Australia lanserer sin første Spot Bitcoin-ETF

Australia lanserer sin første Spot Bitcoin-børshandlede Fond (ETF) som holder Bitcoin direkte. Monochrome Bitcoin ETF (IBTC) vil begynne å handles på Cboe Australia-børsen tirsdag 4. juni. Lanseringen skjer litt over en måned etter at fire spot Bitcoin-ETF-er ble lansert i Hong Kong. Mens de fleste Hong Kong ETF-ene har sett netto utstrømmer, har amerikanske Bitcoin-ETF-er vist bedre resultater med en netto innstrømning på 13.9 milliarder dollar. Analytikere forventer at Australias spot Bitcoin-ETF-er vil generere mellom 3 milliarder og 4 milliarder dollar i netto innstrømminger innen de første tre årene.

Vil Tesla akseptere Bitcoin igjen?

Tesla fjernet Bitcoin-betalinger på grunn av miljøhensyn, men Elon Musk lovet å gjeninnføre dem hvis bruken av fornybar energi økte. Fire år senere har Bitcoin-gruvedrift økt sin andel av fornybar energiforbruk til over 55%, ifølge en modell fra venturekapitalist Daniel Batten og dataanalytiker Willy Woo. Tesla kunngjorde en investering på 1.5 milliarder dollar i Bitcoin i februar 2021 og begynte å akseptere BTC som betaling. Men i mai 2021 stoppet de å akseptere Bitcoin på grunn av bekymringer over fossilt brenselbruk til mining. Musk sa at Tesla ville gjeninnføre BTC-betalinger når minst 50% av energien brukt av gruvearbeidere var ren. Nå som denne betingelsen er oppfylt, gjenstår det å se om Tesla vil holde sitt løfte.

Mt. Gox Starter Tilbakebetalinger på over 47 000 Bitcoin etter 10 år

Den nedlagte kryptobørsen Mt. Gox har startet tilbakebetalinger til sine kunder, nesten ti år etter at de ble hacket i 2014, som førte til tap av rundt 740 000 Bitcoin og børsens konkurs. Mt. Gox, som en gang håndterte over 70 % av alle Bitcoin-transaksjoner globalt, begynte i slutten av juli tilbakebetalingen av 47 229 Bitcoin og tilsvarende mengde Bitcoin Cash.

Nyheten om tilbakebetalingene har skapt bekymring for økt salgspress i markedet. Bitcoin-prisen falt til 53 600 dollar, det laveste nivået på fem måneder, og over 580 millioner dollar i bullish posisjoner ble likvidert. Verdens største kryptovaluta startet uken nær 63 000 dollar, men forble under 55 000 dollar etter kunngjøringen.

Michigan Statens Pensjonsfond kjøper Bitcoin for 6.6 millioner dollar

Michigan statens pensjonsfond har investert omtrent 6.6 millioner dollar i Bitcoin gjennom ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB), ifølge deres siste 13-F-innlevering til Securities and Exchange Commission (SEC). Dette trekket understreker den økende tilliten til Bitcoin blant institusjonelle investorer og finansielle enheter som nå ser på kryptovaluta som en legitim investeringsmulighet.

Ifølge Eric Balchunas, senior ETF-analytiker hos Bloomberg, er dette den tredje pensjonskassen som rapporterer om investering i en Bitcoin ETF. Tidligere har State of Wisconsin Investment Board (SWIB) allokert over 140 millioner dollar til Bitcoin ETF-er som Grayscale Bitcoin Trust og BlackRocks IBIT.

Hva har skjedd med JuJu denne måneden?

Designoppdatering lansert 🎨

Etter litt utsettelser har vi omsider lansert designoppdateringen vi har pratet om og jobbet på en del måneder. Vi er godt fornøyde med det nåværende designet, og håper at nye og eksisterende kunder setter pris på oppdateringen.

Vi tar gjerne imot tilbakemeldinger på support@jujukrypto.no 🙂

Dobbelt nyhetsbrev 🙊

Vi slår sammen juni og juli månedenes nyhetsbrev. Dette var for å redusere trykket litt nå på sommeren, og for å prioritere designoppdateringen.

2000 kunder 🚀

I slutten av juni nådde vi 2000 kunder! Vi er veldig takknemlig for alle som har valgt å bli kunder hos oss. Selv om 2000 kunder er veldig kult, så er det veksten som fascinerer oss. Vi har omtrentlig doblet antall kunder og volum hvert år siden oppstart, og det ser også ut til å fortsette. Dette kommer til å bli veldig spennende, veldig fort!

Vi jobber på videre og håper å få på plass nye markeder, produkter og tjenester i årene fremover. 💪

Månedens tall

Juni:

Kunder
2001
+93
Handler
1.1K+
+17%
Volum
10M+
-2%

Juli

Kunder
2101
+100
Handler
1.5K+
+36%
Volum
14.1M+
+41%

Månedens tips

Glassnode

Glassnode er en side som tilbyr mange forskjellige analyseverktøy for Bitcoin og mange andre kryptovalutaer. Glassnode tilbyr langt over 100 forskjellige analyseverktøy som er basert på on-chain data. Det er gratis å opprette konto, men du får ikke tilgang til alle verktøyene uten abonnent. Anbefales hvis du er opptatt av analyser og on-chain data. Sjekk ut her: https://glassnode.com