|

Nyheter

Fredag 08. Mars 2024 14:21:45

Kort om markedet denne måneden

Bitcoin bryter 60 000 dollar for første gang på over 2 år

Bitcoin brøt 60 000 USD for første gang på over to år etter å ha økt med over 10% i løpet av de 24 timene, og nådde 60 001 USD på Binance 28. Februar kl. 13:11. Bitcoin satte også en all-time-high i norske kroner og avsluttet Februar måned på over 660 000 NOK. Sist gang Bitcoin ble omsatt over 60 000 USD var 12. November 2021.

Bitcoin sin prisøkning kan i stor grad tilskrives markedets forventning til den kommende halveringen, som historisk sett fører til økt kjøpsaktivitet. Prisøkningen kommer to dager etter at Spot Bitcoin-børsomsatte fond (ETF-er) i USA brøt all-time-high i daglig handelsvolum, 26. Februar, ifølge Eric Balchunas, senior ETF-analytiker ved Bloomberg.

Ved markedsavslutningen onsdag 28. Februar nådde ETF-ene 7.6 milliarder dollar i omsetning, og overgikk tidligere rekorder, ifølge Bloomberg-data. BlackRocks Bitcoin ETF, som handles under tickeren IBIT, stod for omtrent 3.3 milliarder dollar av beløpet. ETF-ens volumer knuste allerede rekorder timer før markedet stengte. Den forrige rekorden på 4.6 milliarder dollar var på lanseringsdagen. ETF-ene, som fikk godkjenning for å begynne å handle i Januar, har registrert høye volumer hver dag denne uken.

"Dette er offisielt galskap", sa Bloombergs senior ETF-analytiker Eric Balchunas tidligere på Onsdag. Han bemerket at IBIT "handlet mer i dag enn i sine første to uker kombinert.".

Bitcoin-entusiast ønsker å plante det oransje flagget på toppen av Everest

En 23 år gammel krypto-entusiast planlegger å vise frem et oransje flagg med Bitcoin-logoen på toppen av Mount Everest for å øke bevisstheten om global forskjell i tilgang til finansiell informasjon. I et innlegg på X den 28. Februar kunngjorde Dadvan Yousuf planer om å klatre opp verdens høyeste fjell en gang mellom April og Mai for å vise frem BTC-flagget på toppen, før han tar det tilbake til basen.

Hva har skjedd med JuJu denne måneden?

Ny valuta og marked (Polygon MATIC)

I Februar lanserte vi en ny valuta, Polygon (MATIC), og markedet MATIC/NOK.

Polygon er en egen EVM-kompatibel blokkjede, som betyr at adresser og kode fra Ethereum også fungerer på Polygon. Blokkjeder som dette kalles ofte Layer 2-blokkjeder, eller L2. Polygon sin offisielle valuta (on-chain) er MATIC, som har tilsvarende funksjon som ETH på Ethereum.

Polygon er et svar på noen av de største utfordringene som Ethereum står overfor i dag, som høye avgifter og lav transaksjonskapasitet. Polygon er også noe raskere, med en blokktid på 2-4 sekunder, i motsetning til Ethereums 15-20 sekunder.

Månedens tall

Kunder
1540
+106
Handler
1.9K+
+35%
Volum
7.97M+
-11%

Månedens tips

Nyt vintersolen, ski og sjokomelk

I en verden hvor kryptovalutaens svingninger kan ta pusten fra de fleste, er det viktig å ikke glemme livets enklere gleder. Når sola tittet frem på denne tiden av året, er det viktig å nyte den! Ta en pause fra skjermen og nyt vintersolen. Ta på deg skia hvis mulig! 🌞⛷️

Mandag 19. Februar 2024 21:36:20

Kort om markedet denne måneden

Bitcoin Jubileum: 15 år siden Satoshi Nakamoto utvant den første blokken

Mens mange feirer 31. oktober 2008 - datoen for lanseringen av Bitcoin-whitepaperet - som Bitcoins opprinnelige fødselsdag, tar andre en mer teknisk tilnærming for å fastslå den sanne alderen til Bitcoin. Sistnevnte ser på 3. januar 2009 som den faktiske datoen da Bitcoin materialiserte seg som en lagringsverdi og overførbar valuta. Det var da genesis-blokken, også kjent som den første Bitcoin-blokken, ble utvunnet av den mystiske skaperen Satoshi Nakamoto. Gratulerer med 15 år, Bitcoin!

USA får sine første regulerte spot Bitcoin ETFer!

I januar ble vi vitne til et monumentalt skritt fremover i kryptovalutaens aksept og tilgjengelighet: lanseringen av de aller første Spot Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) i USA. Dette er ikke bare en seier for Bitcoin-entusiaster, men også en bekreftelse på kryptovalutaens voksende rolle i det tradisjonelle finansmarkedet. En Spot BTC ETF gir investorer muligheten til å engasjere seg i Bitcoin-markedet gjennom et tradisjonelt børsnotert fond.

Etter de første fire dagene hadde det totale Bitcoin Spot ETF volumet for de 11 godkjente ETFene passert 115 milliarder NOK. Volumet var dominert av Grayscale, BlackRock og Fidelity. Dette er en av de mest suksessfulle lanseringene av ETFer gjennom historien.

Hva har skjedd med JuJu denne måneden?

Avslutning og åpning av nytt år

I januar var det mest internarbeid for å avslutte 2023 og komme i gang med 2024. Selskapets regnskap ble sluttført og sendt inn. Deretter har vi lagt overordnede planer for 2024, og startet med dette. Mer tør vi ikke røpe helt enda. 😄

Månedens tall

Kunder
1434
+100
Handler
1.4K+
-26%
Volum
9.0M+
+46%

Månedens tips

Buy the dip? - Ha penger klart!

Avhengig av strategien din kan det være lurt å ha midler tilgjengelig på plattformen vår.

Selv om det ikke tar så langt tid å sette inn NOK hos oss, kan det likevel ta litt tid hvis det f.eks er helg eller snakk om større beløp. Det er kjedelig å ikke kunne benytte seg av raske bevegelser i markedet, hvis du likevel skal kjøpe krypto i nær fremtid.

Tirsdag 16. Januar 2024 21:14:05

Kort om markedet denne måneden

Kort oppsummering 2023

Optimismen rundt potensielle godkjenninger av spot Bitcoin ETFer sendte Bitcoin til nye 52-ukers høyder over 44 700 USD i Desember, men reduserte seg noe den siste uken av måneden.

Bitcoin avsluttet Desember med en økning på ca. 12.6% for måneden og avsluttet 2023 over 42 600 USD. Bitcoin-prisen steg ca. 156% for året, den ledende kryptoens beste årlige ytelse siden 2020. Ethereum (ETH) prisen steg ca. 15.7% i Desember og avsluttet året på 2 353 USD. Ethereum-prisen økte med ca. 91% i 2023.

Inflasjonen trendet nedover mot slutten av 2023, noe som utløste en oppgang i kryptovalutaer og andre risikoaktiva.

Den totale markedsverdien av det globale kryptomarkedet toppet over 2.8 billioner dollar i November 2021, men falt tilbake under 800 milliarder dollar under det verste av kryptovinteren i 2022. Denne markedsverdien har nå hentet seg inn til 1.7 billioner dollar igjen ved inngangen til 2024.

Viktige hendelser å følge med på i 2024

Avgjørelsene om spot Bitcoin ETFer vil sannsynligvis generere de største overskriftene på kryptomarkedet i åpningsukene av 2024, men kryptoinvestorer har også flere andre sentrale temaer og pådrivere å overvåke i det kommende året:

CBDCer

I 2024 kan flere land lansere sentralbankdigitale valutaer (CBDCer), digitale versjoner av lovlig betalingsmiddel som blir utstedt av et lands sentralbank.

Bahamas, Jamaica og Nigeria har allerede lansert CBDCer, og mer enn 100 andre land undersøker angivelig muligheten for å lansere egne CBDCer, deriblant Norge.

Rentesatser og inflasjon

Kryptoinvestorer vil også følge med på den amerikanske økonomien, spesielt inflasjon og rentesatser.

En av medvindene som drev det sterke kryptomarkedets ytelse i 2023, var USAs føderale reserves evne til å redusere inflasjonen uten å kaste USA inn i en resesjon. Hvis Fed kan fortsette å navigere en myk landing for økonomien i 2024 og begynne å kutte rentene tidligere og mer aggressivt enn tidligere antatt, kan det utløse en oppgang i aksjer, kryptovalutaer og andre risikoaktiva.

Bitcoin-halvering

Bitcoin er på vei til å oppleve sin neste halveringsevent i Mai 2024, som vil redusere belønningene som betales ut til minerne (utvinnere) for hver blokk som legges til blokkjeden. Dette betyr at bare halvparten så mange nye Bitcoin vil bli utvunnet hver dag, noe som kan bidra til å øke Bitcoin-prisen.

Kryptoregulering

SEC og andre regulatorer forventes bredt å fortsette sine rettssaker mot kryptovaluta-utstedere og børser tidlig i 2024, og rettssystemet kan gi amerikanske kryptoinvestorer den nødvendige klarheten om hvordan digitale eiendeler skal klassifiseres og hvor mye innflytelse SEC og CFTC (Commodity Futures Trading Commission) skal ha.

Hva har skjedd med JuJu denne måneden?

Ny tid, ny plattform

I desember lukket vi dørene for den gamle Bitnord-plattformen, og alle kunder måtte gå over til den nye JuJu-plattformen.

Vi oppgraderte også Open Banking-løsningen vår, for enda enklere og raskere overføring av NOK.

Det nye verveprogramet startet opp for fullt, og kommisjon på 40% startet å bli utbetalt til de som verver andre til JuJu.

Planer for 2024 er lagt og vi gleder oss til å komme i gang med nyåret!

Månedens tall

Kunder
1334
+78
Handler
1.9K+
+109%
Volum
6.16M+
+38%

Månedens tips

Sosiale-medier-mas! 🎉

For å holde deg oppdatert på de siste nyhetene, markedsoppdateringene, konkurranser, giveaways, og nyttig innhold, tipser vi om å følge oss på sosiale medier:

Mandag 11. Desember 2023 23:30:41

Kort om markedet denne måneden

MicroStrategy med 900 millioner i fortjeneste

MicroStrategy, grunnlagt av Michael Saylor, har tjent 900 millioner dollar på sin beholdning på 158 400 Bitcoin på grunn av den positive utviklingen i prisen på Bitcoin den siste tiden. Dette kommer trolig som et resultat av optimisme knyttet til muligheten for godkjenning av børshandlede fond (ETF-er) for Bitcoin og Bitcoin-halveringen i 2024.

Siden starten av tredje kvartal har MicroStrategy kjøpt 6 067 BTC, inkludert 155 i løpet av oktober, ifølge selskapets resultatfremleggelse datert 1. november.

Sam Bankman-Fried skyldig på alle punkter

Sam Bankman-Fried, tidligere FTX-sjef, ble funnet skyldig i alle syv anklager i en bedragerisak i New York. Han beskyldes for en milliard-dollar-svindel for å bli "kongen av krypto". Bankman-Fried risikerer opptil 20 års fengsel for hver anklage. Andre nøkkelpersoner fra FTX har allerede erkjent skyld og vitnet mot ham. Dommeren skal fastsette straffen 28. mars 2024. Bankman-Fried opprettholder sin uskyld og hevder feil ble gjort under FTXs kollaps i 2022.

Binance's tidligere sjef, Changpeng Zhao (CZ), har innrømmet brudd på hvitvaskingslover – selskapet aksepterer milliardbot

Tidligere Binance-sjef Changpeng Zhao (CZ) må bli i USA etter å ha erklært seg skyldig i å bryte amerikanske hvitvaskingslover. Han må forbli i landet inntil retten i Seattle avgjør om han skal være til stede under rettssaken i februar. Binance Holdings har akseptert å betale over 4.3 milliarder dollar for å bryte amerikanske lover om hvitvasking og sanksjoner.

Zhao innrømmet feil og sa han må ta ansvar. Han står overfor opptil 18 måneders fengsel og har avtalt å ikke anke en eventuell straff på opptil denne lengden. Binance har arbeidet for å styrke sikkerheten i selskapet. Zhao sine advokater mener han ikke er en rømningsfare, da han betalte en betydelig kausjon og frivillig kom til USA for å stå til rette.

Hva har skjedd med JuJu denne måneden?

Oppdatering av verveprogram

Denne måneden har vi jobbet med både stort og smått.

Den største tingen vi har jobbet på denne måneden er en oppdatering av verveprogrammet vårt. Vi har nå lagt til kommisjon og forbedret statistikk og innsikt. De som verver får nå hele 40% kommisjon på handelsavgiftene til de vervede. Du kan lese mer om dette her: https://jujukrypto.no/referralInfo

Det har også vært svært mange mindre justeringer på plattformen i etterkant av relanseringen til JuJu. Vi oppdager stadig ting som kan utbedres og tar til oss tilbakemeldinger fra kunder. Hvis du følger nøye med har du sikkert fått med deg flere av disse endringene. Vi vil fortsette dette arbeidet en stund fremover for å sørge for at JuJu-plattformen viser seg fra sin beste side.

Månedens tall

Kunder
1256
+91
Handler
920+
+12%
Volum
4.45M+
-7%

Månedens tips

Realisering av tap/gevinst før nyttår

Nå nærmer det seg nyttår og da kan det være lurt å tenke på skatt. Det er nemlig frist for å realisere eventuell gevinst eller tap på kryptovaluta før nyttår. Det er selvfølgelig ikke noe du må gjøre, men avhengig av din situasjon kan det være fordelaktig å enten betale eller få tilbake noe av urealiserte handler for årets skatteår. For å realisere tap/gevinst selger du helt enkelt det du har urealisert, også kan du kjøpe deg inn igjen rett etterpå.

Fredag 10. November 2023 18:13:17

JuJu lanserer norges råeste verveprogram!

Du får nå hele 40% kommisjon fra handelsinntektene på kundene du verver, i tillegg til vervebonus på opptil 100 NOK per verving.

Du kan nå også opprette flere vervekoder per konto, samt få bedre statistikk og innsikt på dine vervekoder.

Les mer og lek deg med vervekalkulator på verve-siden.