|
Torsdag 12. September 2024 01:06:21

Kort om markedet denne måneden

Bitcoin-reserve kan bli USAs "Louisiana-kjøp"-øyeblikk

Michael Saylor, medgrunnlegger av MicroStrategy, sammenligner kjøp av en strategisk Bitcoin-reserve med USAs "Louisiana-kjøp". Han støtter senator Cynthia Lummis' forslag om at USA gradvis bør kjøpe 1 million Bitcoin, nesten 5% av den totale forsyningen. Saylor spår at Bitcoin kan nå en verdi på 13 millioner dollar innen 2045, og mener at nasjonalstater snart vil holde Bitcoin som en del av sine økonomiske reserver.

45% av Bitcoin-forsyningen har vært urørt i 6 måneder

Nesten halvparten av tilgjengelig Bitcoin har ikke blitt flyttet på seks måneder, ifølge data fra analysefirmaet Glassnode. Tross prisvolatilitet har mange investorer valgt å holde på sine BTC. Glassnode rapporterer at over 45% av alle bitcoins har ligget urørt i minst et halvt år, noe som indikerer sterk lojalitet blant såkalte "hodlere".

Selv om Bitcoin nådde et rekordhøyt nivå for fem måneder siden, har langtidsinvestorer fortsatt å holde på sine eiendeler, og distribusjonen har avtatt betydelig.

El Salvador øker sine Bitcoin-beholdninger med 162 BTC gjennom daglige kjøp

El Salvador, det første landet som innførte Bitcoin som lovlig betalingsmiddel, har fortsatt å bygge opp sine Bitcoin-reserver. Ifølge data fra Arkham Intelligence har regjeringen kjøpt én Bitcoin hver dag siden 16. mars, og har nå lagt til 162 BTC til sine beholdninger. Totalt eier landet nå 5 851 BTC, verdt rundt 340 millioner dollar. I tillegg til kjøpene har El Salvador også investert i Bitcoin-mining med landets geotermiske energi fra vulkaner, og har siden 2021 utvunnet 474 BTC.

Europas fjerde største hedgefond investerer nesten 500 millioner dollar i Bitcoin-ETFer

Capula Management, Europas fjerde største hedgefond, har investert nesten 500 millioner dollar i Bitcoin-ETFer, ifølge offentlige dokumenter innlevert 5. august. Hedgefondet, som er basert i Storbritannia og forvalter over 30 milliarder dollar i investormidler, eier aksjer i Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) og BlackRocks iShares Bitcoin Trust (IBIT).

Capulas Bitcoin-investeringer er verdsatt til over 464 millioner dollar per 30. juni. Markedets nedgang i juli førte imidlertid til en netto utstrømning på 175 millioner dollar fra BTC-ETFene mellom 31. juli og 2. august. Til tross for dette har Bitcoin-ETFene tiltrukket seg investorer, inkludert andre hedgefond som Millennium Management, som rapporterte BTC-ETF-beholdninger på nær 2 milliarder dollar i mai.

Hva har skjedd med JuJu denne måneden?

Rolig sommer i august

I august var det rolig og vi tok oss litt ferie. Neida. Vi driver ikke med sånt. 🧙‍♂️ Vi har jobbet på hele sommeren, med det ene og det andre. I kjent stil vil vi ikke røpe for mye, men det kommer nok noe mer spennende til JuJu innen årets avslutning, kanskje allerede i september? ✨

Månedens tall

Kunder
2182
+81
Handler
1.6K+
+6%
Volum
11.4M+
-19%

Månedens tips

Indirekte spekulering i USD/NOK med USD Coin

Visste du at du veldig enkelt kan spekulere i USD/NOK gjennom USDC/NOK markedet hos JuJu?

USD Coin (USDC) er en stablecoin utviklet av Circle og har tilknytning til Coinbase. USDC har til hensikt å alltid ha samme verdi som den amerikanske dollaren (USD), slik at 1 USDC = 1 USD.

Hos oss kan du handle i markedet USDC/NOK, som da vil si at du indirekte handler dollar med norske kroner, og kan på denne måten spekulere i USD.