|
Fredag 08. Mars 2024 14:21:45

Kort om markedet denne måneden

Bitcoin bryter 60 000 dollar for første gang på over 2 år

Bitcoin brøt 60 000 USD for første gang på over to år etter å ha økt med over 10% i løpet av de 24 timene, og nådde 60 001 USD på Binance 28. Februar kl. 13:11. Bitcoin satte også en all-time-high i norske kroner og avsluttet Februar måned på over 660 000 NOK. Sist gang Bitcoin ble omsatt over 60 000 USD var 12. November 2021.

Bitcoin sin prisøkning kan i stor grad tilskrives markedets forventning til den kommende halveringen, som historisk sett fører til økt kjøpsaktivitet. Prisøkningen kommer to dager etter at Spot Bitcoin-børsomsatte fond (ETF-er) i USA brøt all-time-high i daglig handelsvolum, 26. Februar, ifølge Eric Balchunas, senior ETF-analytiker ved Bloomberg.

Ved markedsavslutningen onsdag 28. Februar nådde ETF-ene 7.6 milliarder dollar i omsetning, og overgikk tidligere rekorder, ifølge Bloomberg-data. BlackRocks Bitcoin ETF, som handles under tickeren IBIT, stod for omtrent 3.3 milliarder dollar av beløpet. ETF-ens volumer knuste allerede rekorder timer før markedet stengte. Den forrige rekorden på 4.6 milliarder dollar var på lanseringsdagen. ETF-ene, som fikk godkjenning for å begynne å handle i Januar, har registrert høye volumer hver dag denne uken.

"Dette er offisielt galskap", sa Bloombergs senior ETF-analytiker Eric Balchunas tidligere på Onsdag. Han bemerket at IBIT "handlet mer i dag enn i sine første to uker kombinert.".

Bitcoin-entusiast ønsker å plante det oransje flagget på toppen av Everest

En 23 år gammel krypto-entusiast planlegger å vise frem et oransje flagg med Bitcoin-logoen på toppen av Mount Everest for å øke bevisstheten om global forskjell i tilgang til finansiell informasjon. I et innlegg på X den 28. Februar kunngjorde Dadvan Yousuf planer om å klatre opp verdens høyeste fjell en gang mellom April og Mai for å vise frem BTC-flagget på toppen, før han tar det tilbake til basen.

Hva har skjedd med JuJu denne måneden?

Ny valuta og marked (Polygon MATIC)

I Februar lanserte vi en ny valuta, Polygon (MATIC), og markedet MATIC/NOK.

Polygon er en egen EVM-kompatibel blokkjede, som betyr at adresser og kode fra Ethereum også fungerer på Polygon. Blokkjeder som dette kalles ofte Layer 2-blokkjeder, eller L2. Polygon sin offisielle valuta (on-chain) er MATIC, som har tilsvarende funksjon som ETH på Ethereum.

Polygon er et svar på noen av de største utfordringene som Ethereum står overfor i dag, som høye avgifter og lav transaksjonskapasitet. Polygon er også noe raskere, med en blokktid på 2-4 sekunder, i motsetning til Ethereums 15-20 sekunder.

Månedens tall

Kunder
1540
+106
Handler
1.9K+
+35%
Volum
7.97M+
-11%

Månedens tips

Nyt vintersolen, ski og sjokomelk

I en verden hvor kryptovalutaens svingninger kan ta pusten fra de fleste, er det viktig å ikke glemme livets enklere gleder. Når sola tittet frem på denne tiden av året, er det viktig å nyte den! Ta en pause fra skjermen og nyt vintersolen. Ta på deg skia hvis mulig! 🌞⛷️