|
Tirsdag 11. Juni 2024 17:34:45

Kort om markedet denne måneden

Bitcoin ETF-markedet

Den siste tiden har det vært flere betydelige hendelser innen Bitcoin ETF-markedet. BlackRock's Bitcoin ETF (iBIT) opplevde nylig sin første dag med utstrømming. Det vil si at flere investorer solgte sine andeler enn kjøpte. Dette skjedde til tross for at fondet tidligere hadde sett jevn vekst siden lanseringen. Samtidig har BlackRock's iBIT overtatt Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) som den største Bitcoin ETFen.

I kontrast til BlackRock's suksess har Hong Kong's spot-baserte Bitcoin og Ether ETFer hatt utfordringer med å få fotfeste blant investorer. Til tross for å operere i et stort finansmarked, har disse ETFene slitt med å tiltrekke seg betydelig kapital og interesse per dags dato.

MicroStrategy lanserer ny identitetsløsning basert på Bitcoin

MicroStrategy, et selskap kjent for å eie mye Bitcoin, har lansert en ny løsning for digitale identiteter som bruker Bitcoin-nettverket. Løsningen heter MicroStrategy Orange og ble presentert 1. mai.

MicroStrategy Orange kan lagre opptil 10 000 digitale identiteter i én Bitcoin-transaksjon. Hensikten er å lage sikre og pålitelige identiteter uten å bruke mellomledd. En av applikasjonene, "Orange For Outlook", gjør det mulig å signere e-poster digitalt slik at mottakeren kan være sikker på hvem avsenderen er. MicroStrategy planlegger å utvide løsningen til å inkludere meldingsplattformer, sosiale medier og apper for e-handel, bedrifter og finans.

El Salvador fortsetter Bitcoin-innovasjon med vulkansk energi

El Salvador fortsetter å innovere innen Bitcoin ved å bruke vulkansk energi til Bitcoin-mining. Landet utnytter sin rike geotermiske energi for å drive mining-operasjoner. Så langt har det blitt utvunnet 474 Bitcoins siden landet startet i 2021. Miningen skjer fra Tecapa-vulkanen, som har 300 mining-maskiner. El Salvador bruker ca. 1.5 megawatt av 102 megawatt som er forbruket til hele landet, til mining av Bitcoin.

Argentina vurderer samarbeid med El Salvador

Det kan se ut som om Argentina vil inngå et samarbeid med El Salvador for å utforske mulighetene rundt Bitcoin og blockchain-teknologi. Samarbeidet forventes å styrke begge nasjonenes posisjon innen det globale kryptovalutamarkedet og bidra til økt økonomisk stabilitet og innovasjon.

Hva har skjedd med JuJu denne måneden?

Litt mer utsettelse på design-oppdatering 😬

Da det har vært nødvendig å prioritere andre viktige oppgaver den siste måneden, er vi fremdeles litt på etterskudd med lansering av design-oppdateringer. Vi håper og tror at vi får det på plass i løpet av juni, senest juli!

Som plaster på såret kan vi glede med at vi også jobber med utvikling av en app, for å gjøre det enda enklere og mer behagelig for kundene våre å handle krypto på mobilen.

Månedens tall

Kunder
1908
+87
Handler
1K+
-41%
Volum
10.4M+
+13%

Månedens tips

Sikker oppbevaring av kryptovaluta

Den tryggeste måten å lagre krypto på er med en hardware wallet (cold wallet). Cold wallets er wallets hvor nøklene er lagret på enheter som ikke er koblet til internett - dvs. offline.

Dette gjøres ofte på enheter som er spesialdesignet for å sikre kryptovaluta. Den mest brukte er Ledger. På denne kan du lagre så å si alle kryptovalutaer på en trygg måte. Skal du kjøpe en er det anbefalt og kjøpe den rett fra Ledger sin hjemmeside. Det er ikke kjempedyrt, og er overraskende lett å sette opp!

Du kan lese mer om wallets på hjelpesenteret vår her: https://jujukrypto.no/helpCenter/article/35