Skatteberegning

Publisert 27.04.2022 17:11:14  |  Sist oppdatert 27.04.2022 22:58:34

Skatteverktøy

På plattformen finner du en side for skatteberegning. Dette er et verktøy som bistår med beregning av skatt.

Dessverre støtter ikke dette verktøyet inn- eller utbetalingstransaksjoner av kryptovaluta (ikke inkludert Stable NOK). Dette betyr at hvis du har hatt innbetalinger eller utbetalinger av eksempelvis Bitcoin på plattformen, vil ikke verktøyet kunne beregne skatt for deg. I stedet har vi laget et tilleggsverktøy som gjør det mulig å eksportere transaksjonene dine til CSV-fil som kan importeres hos Kryptosekken.no.

Skatteverktøyet slik det er i dag, er også noe begrenset, spesielt med tanke på dokumentasjon. Vi anbefaler derfor at du eksporterer transaksjonene dine til CSV og utfører utregning og innlevering hos Kryptosekken.no. Informasjonen du får fra skatteverktøyet er imidlertid tilstrekkelig for å levere oppsummerte opplysninger i skattemeldingen.

Hvis du har under 100 transaksjoner kan du gratis benytte deg av Kryptosekken.no sine tjenester. Se Bitnord sin Guide på hvordan du eksporterer transaksjonene dine til CSV for å importere de hos Kryptosekken.

Under finner du steg-for-steg hvordan du bruker skatteverktøyet.


Steg 1

Trykk på "Konto" øverst til høyre for å få ned en nedtrekksmeny, deretter trykk på " Skatteberegning". Dersom du er på en liten skjerm må du først åpne hamburgermenyen.


Steg 2

Velg det skatteåret du ønsker å beregne.


Steg 3

Trykk på "beregn skatteår".


Steg 4

Du har nå beregnet din skatt for valgt skatteår.


Steg 5

Gjenta stegene over for alle skatteår du har tilgjengelig.