Hva er USD Coin (USDC)?

Publisert 26.01.2022 19:49:10  |  Sist oppdatert 16.02.2022 16:15:45

USDC = Stablecoin

USDC er noe som kalles for stablecoin. En stablecoin er en kryptovaluta som er knyttet opp til en verdi som f.eks dollar. Det er 1-til-1 verdi, noe som vil si at 1 USDC = 1 Dollar. Det er ikke knyttet til en sentralbank som den Amerikanske dollaren. De er som regel knyttet til verdier som Eiendom, gull, fiat osv. Kryptomarkedet er kjent for å ha høy volatilitet, derfor kan man lett selge seg ut i en stabelcoin og kjøpe seg inn igjen uten og betale høye avgifter. Stablecoin er ikke en spekulativ investering, men en form for digitale kontanter.

Hvorfor bruke stablecoin?

En stablecoin er laget for å unngå volatilitet, noe de aller fleste kryptovalutaer ikke har mulighet til. Ved bruk av en stablecoin har du akkurat samme mobilitet og tilgjengelighet som andre kryptovalutaer. Når du bruker stablecoin får du en stabil kryptovaluta som er desentralisert, det vil si at den opererer utenfor regler og forskrifter som andre sentraliserte systemer må forholde seg til.

Stablecoin blir ofte brukt av tradere og investorer som skal holde pengene sine på ulike børser og lett kunne flytte rundt på midlene uten å betale store avgifter. Man kan sende den rundt når som helst på døgnet rundt i hele verden.

Er det noen ulemper med stablecoin?

Det er noen ulemper ved bruk av stablecoins som det kan være greit å gi en tanke. De fleste stablecoins har lagret verdien sin hos en bank eller tredjepart. Så er spørsmålet om de faktisk har den sikkerheten og verdiene dem heveder at dem har. Dette er en spørsmål som ofte er stilt rundt verdens største stablecoin Tether, om de faktisk har klart å opprettholde en ekte 1-1 støtte mellom Amerikanske dollar og USDT som er Tether sin stablecoin.

En av de største verdiene til kryptovaluta er at det ikke er en tredjepart som har kontroll over midlene dine. Her har stablecoins åpnet en bakdør for å stoppe overførsler som blir brukt til ulovlige transaksjoner.

USDC

Hos Bitnord tilbyr vi kjøp og salg av en stablecoin som heter USDC. USDC har to selskaper bak seg, Circle og Coinbase. Den skal være knyttet til “dollar dominerte eiendeler med minst lik verdi som sirkulasjonen til USDC”. Den opererer på flere blokkjeder som Ethereum, Algorand, Solana, Tron og Stellar. I 2020 gjorde Circle og Coinbase en stor oppdatering på USDC sin protokoll og smartkontrakt. Målet med denne oppdateringen var å gjøre det letter til å bruke USDC til daglige handler.

Bitnord støtter kun inn og utbetalinger på Ethereum blokkjeden for øyebilkket!!

Hvordan sende USDC?

Man sender USDC på lik linje som med andre kryptovalutaer. En ting man må passe på er at du sender den på riktig nettverk til riktig adresse (wallet). USDC støtter som sagt flere nettverk som f.eks Ethereum og Solana. NB! Bitnord støtter kun ethereum nettverk en så lenge. Sender du USDC på Ethereum nettverket til en adresse på Solana er alle midlene dine tapt.

Dobbelsjekk alltid

Adressen stemmer

Adressen og nettverket stemmer.

Sender du midler til feil adresse eller en adresse som ikke er i bruk er midlene du har sendt mest sannsynlig borte for alltid. De aller fleste apper og børser har en QR-kode du kan skanne for å få opp wallet adressen.