Innbetaling Bitcoin

Publisert 19.10.2019 08:44:46  |  Sist oppdatert 25.10.2023 17:45:09

For å betale inn Bitcoin til din JuJu-konto sender du ditt ønskede beløp til en av dine Bitcoin-innbetalingsadresser. Dine Bitcoin-innbetalingsadresser finner du på siden for innbetaling av Bitcoin.

  1. Trykk på for å få ned en nedtrekksmeny, deretter trykk på "Overfør". Dersom du er på en liten skjerm må du først åpne hamburgermenyen.
  2. Trykk deg videre inn på "Sett inn krypto".
  3. Velg så Bitcoin BTC.
  4. Send ditt ønsket beløp til Bitcoin-adressen som vises.
  5. Din innbetaling vil vises under "Ventende innbetalinger" så fort vi observerer den på Bitcoin-blokkjeden. Dette tar som regel mindre enn 5 minutter.
  6. Vi krever 6 bekreftelser før vi krediterer beløpet til din JuJu-konto. Dette tar som regel litt over en time.

Adressetyper

Vi støtter alle typer adresser, men anbefaler at du sender til standardadressen hvis programvaren eller tjenesten du sender fra støtter det.

Grunnen til at vi anbefaler dette er bare fordi det som regel er lettest for folk flest. Men hvis du vet hva du driver med så kan det være fordelaktig å sende til en P2WPKH-adresse for lavere avgift for eksempel.

Grunnen til at det finnes flere type Bitcoin-adresser er rett å slett fordi Bitcoin-blokkjeden har fått en rekke oppgraderinger over tid. Faktisk var den første typen Bitcoin-adresse 130 bokstaver lang (P2PK) og var rett å slett en direkte public key med en prefix.

Generere nye adresser

Det genereres nye innbetalingsadresser automatisk for hver innbetaling vi mottar, i tillegg til at du selv kan generere nye innbetalingsadresser.

Teoretisk sett kan du betale til samme adresse flere ganger, og du vil motta disse, og de vil alltid tilhøre din konto, men vi anbefaler på det sterkeste at du kun betaler inn én gang til hver innbetalingsadresse.

Hvis du betaler inn flere ganger til samme innbetalingsadresse reduserer du ikke bare din egen sikkerhet og anonymitet, men sikkerheten og anonymiteten til alle andre som sender til eller mottar fra adressen.

Dette kalles ofte "adressegjenbruk", "gjenbruk av adresse" eller "address reuse" på engelsk. Det var aldri egentlig tiltenkt at dette skulle være mulig i Bitcoin, men det ble heller aldri gjort innsats for å forhindre det heller. Kanskje forutså man ikke at dette kom til å bli et problem eller kanskje løsningen var vanskelig. Det er rett å slett en tilfeldighet eller bieffekt at dette er mulig. Altså noe man ikke burde gjøre.

Du kan lese mer (teknisk) om "address resuse" her: https://en.bitcoin.it/wiki/Address_reuse.

Problemer med innbetaling av Bitcoin

Har du problemer med innbetaling av Bitcoin kan du opprette en hjelpesak i hjelpesenteret eller kontakte oss på support@jujukrypto.no